Annons
Användarnamn: mange78
Bor: Surahammar, Västmanlands län
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2004-04-08
Senast inloggad:

Hej där ute!

För mig började mitt fotointresse gro som en del av förberedelserna inför en längre resa. Jag behövde en kamera och jag hade ju spanat in syrrans SLR tidigare och tänkte att det nog var en bra idé att skaffa en sån på en gång. Det var tidig vår 2004 då jag fick hem en Canon EOS 300V med en allroundzoom. Fick i samma slängar tipset om Fotosidan.se och där spenderade jag många timmar för att lära mig allt det tekniska kring fotografering. Parallellt med detta utvecklades min syn på foto och kameran. Från att vara ett nödvändigt verktyg på min långa resa till att bli en del av mig själv och min personlighet.


För mig har stillbildsfotot ett stort värde. Vid sidan av det skrivna ordet ser jag det som ett av samhällets allra viktigaste kommunikationsmedel. När fingret faller på avtryckaren fryses ett kort ögonblick av vår samtid för vår omvärld att beskåda. Ett unikt ögonblick. En text kan lyftas ur sitt sammanhang, ett ord kan upprepas i dess exakta ordalag, men det kan inte riktigt en bild.

I dagens moderna informationsteknologi får stillbildsfotografin ofta stå tillbaka i en alltmer hårdnande konkurrens av snabba och sensationsinriktade informationsflöden. Men kanske är det så att stillbildsfotots betydelse är viktigare än någonsin. I en tid av just snabba och flyktiga kommunikationsflöden lyfts stillbilden ut som en stabil och extra pricksäker skildrare av vår samtid. Dess styrka stärks i mina ögon av de kommunikationsformer som ofta konkurrerar ut den.

Jag har mycket tankar kring stillbildsfoto och kanske kommer jag skriva mer om dessa framöver i någon form av bloggform eller liknande.

Vem är jag?


Mina intressen:


Min största inspiration:
Alla andra...

Jag fikar helst:
Espresso

I kameraväskan har jag alltid:
Kamera

Drömbilden är:
På g...

 
_en kväll vid Hovs Hallar_
Vanligt
0 bilder
_far & son_
Vanligt
0 bilder
_porträtt_
Vanligt
5 bilder
_blandad kompott_
Vanligt
3 bilder
_svart och vit musik_
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS