Annons
Användarnamn: janakes
Bor: Bandhagen, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2004-04-12
Senast inloggad:

Jag är en ofrivillig dagdrivare med ett stort intresse av att dokumentera mitt lösdriveri och allt runt mig, inte varje sekund men ofta.
Började ett intensivt fotograferande av allt och alla för 40 år sedan.10 år med fotolabbande, kurser, fotoklubb, bildkritik osv.. Därefter tiotalet år familjefotande som svalnade till inget då tid och utrymme för labbandet försvann.
Så kom millenniumskiftet och den digitala revolutionen, först i digitala instamatickameror och sen bara en exploderande utveckling.
Upptäckten av detta och de nya datoriserade mörkrummen, gjorde att jag kom igång igen. Med en enkel uddakamera "Medion MD 9725" med 4.1 MP och 3 ggr zoom. Därefter en Olympus 760 med inbyggd makro 10 ggr zoom utökade möjligheter i sökandet efter bilder samt få möjlighet att själv få styra mina bilder. Ett kompakt vidunder med darrspärr och 28 - 190 glugg och förbättrade och enklare redigeringsprogram avgjorde så mitt öde jag hade funnit labbet nu var det bara en systemkamera som fattades mig.
Jag blev Canonist startade med en EOS 350 och kit objektiv plussade på med en ”superzoom” och mycket bilder blev det men inte som förr, verktygens fel? Ja kanske, skaffade mig en EOS 7D med både tele – och vidvinkelzoom samt en ljusstark 50mm, det måste man ju ha!
Nu skulle ändå fotolyckan äntligen infinna sig, trodde jag, mycket bilder blev det men ändå inte som på den analoga tiden. Jo, familje- och föreningsbilder men inte bilder med själ och Det i.
Fan det var ju inte grejerna, det var ju i huvet jag fotograferade inte jag tog ja bara bilder.
Fann Fotosidan, Moderskeppet och genom Facebook Tobias Fischers utmaning ”En bild om dagen 2014” där kreativiteten och bildtänkande sattes på prov och jippi det började hända nåt.
Att på dessa sidor få se andras bilder och inhämta inspiration plus kunskap på Moderskeppet samt att ”tvingas” att fotografera ett bestämt motiv har lockat fram ett embryo till bildsinne igen.
En bild om dagen 2015 och Street photography Stockholm har fått mig att återvända till dokumentärt och urbant plåtande igen, här passar min lilla lätta EOS M bra. Och nu fick jag möjligheten att vara med i den här gruppen med förbestämda teman och börjar med en bild från min kära makrovärd.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Gatufoto, Macro, Barn, Reportage / Situation, Svart-vitt, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

I kameraväskan har jag alltid:
Canoner

 
Återvinning
Vanligt
2 bilder
Manipulerad verklighet
Vanligt
8 bilder
Urbana och mobila bilder
Vanligt
0 bilder
Ifånebilder
Vanligt
0 bilder
Ögonblick
Vanligt
0 bilder
Lunchögonblick
Vanligt
0 bilder
Mitt sanna Haninge
Vanligt
0 bilder
Mitt digitala Sverige
Vanligt
0 bilder
Sthlm på en digitalplatta
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS