Annons
Användarnamn: Reflector
Ålder: 67 år
Bor: Glanshammar, Örebro län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1970
Medlem sedan: 2004-04-13
Senast inloggad:

Mitt fotointresse började i unga år och i skolan hade jag foto som "fritt valt arbete" i tre år på högstadiet. Det blev en hel del svartvitt plåtande, framkallande och kopierande.

Riktig fart på fotograferandet blev det när jag fick en Canon FT QL i konfirmationspresent, och allt sedan dess hållit mig till Canon. Då gick jag också över till att fotografera nästan uteslutande med diafilm.

Sedan 2001 plåtar jag digitalt och det har inneburit en markant ökning av antalet exponeringar. Behöver ju inte tänka på film- och framkallningskostnader längre. Nu är det istället minneskort, hårddiskar och DVD-R som pengarna går till, men det är ju betydligt billigare per bild. Detta har givit mitt fotointresse ett nytt liv.

Jag fotograferar helst "stämningsbilder", gärna natur och djur, både vilda och tama (och däremellan). Närbilder fascinerar mig också.

Som gammal diafotograf är jag van att beskära bilderna i sökaren och att inte kunna efterbehandla dem. Jag arbetar fortfarande på ungefär samma sätt och därför publicerar jag mina flesta bilder obeskurna och obearbetade.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Vilda djur, Arkitektur, Husdjur / Tamdjur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

 
Motorcykel
Vanligt
5 bilder
Stad
Vanligt
2 bilder
Närbilder
Vanligt
1 bilder
Husdjur
Vanligt
0 bilder
Natur
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS