Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 299 kr per år

Annons
Användarnamn: javisst
Ålder: 73 år
Bor: Hörby, Skåne län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1971
Medlem sedan: 2004-04-20
Senast inloggad:

Mitt fotointresse började egentligen redan i slutet av 50-talet. Då fick jag min första kamera, en Kodak Brownie och ett par kontaktkopierings- ramar. En för 6x9 neg. till mors lådkamerafilm och en för 4x4 neg. Filmframkallningen fick fotohandlaren ordna. Men jag gjorde mina svart/vita bilder själv. 4x4 cm. Utrustningen var simpel. Tre små skålar, en skokartong och en glödlampa. Intresset för fotandet och slabbandet svalnade under några år. Men i början av 70-talet införskaffades en begagnad Practika Super TL med normal och en 135:a samt en Dunco förstoringsapparat för småbild. Då startade en 25-årig period av fotograferande och mörkrumsslabbande. Efter en kort period med Nikonutrustning var jag Canon och Hasselblad trogen. Därför kändes det självklart att fortsätta med Canon när yngste grabben Jonas lockat mig till att ta upp fototråden igen efter ett 10-årigt uppehåll. Men nu i den digitala formen.
Jag har väl inte någon speciell inriktning på mitt fotograferande. Allätare! Men återvänder ofta till naturen. Där finns alltid något att hämta. Tycker om att avbilda såväl det lilla som det storslagna i naturen. Men återvänder ofta till kohagar där blomsterförekomsten är riklig. Där kan man hitta mig oftast liggande. Ibland liggande i något som jag borde ha kunnat förutse, med tanke på var jag befann mig. Men det finns tvättmaskiner och vad gör man inte för konsten.

Jag vill passa på att Tacka alla som tar sig tid att titta in här, samt naturligtvis alla som kommenterar mina bilder. Uppskattar såväl glada tillrop som konstruktiv kritik. Rena sågningar är naturligtvis svårsmält men jag är mentalt förberedd.

 
Djur & insekter
Vanligt
0 bilder
Naturligt
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS