Annons
Användarnamn: Anders_Eeg-Olofsson
Ålder: 44 år
Bor: Lund, Skåne län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1998
Medlem sedan: 2004-04-21
Senast inloggad:

Jag heter Anders Högmark och bor i Lund.

Jag sysslar med olika typer av fotografiska bilder, både i yrket och på fritiden. Jag är utbildad journalist och har de senaste åren främst jobbat som videoreporter. Det innebär att jag både har varit reporter, fotograf och redigerare ("enmansteam" är den förskönande omskrivningen för denna yrkeskategori). Som skrivande reporter har jag också i vissa fall tagit bilder till mina texter.

På fritiden är det (förutom hemmavideor utan konstnärliga anspråk) stillbilder som gäller. Jag har en Nikon D80 och en liten kompaktkamera som jag gärna sätter i ett enkelt undervattenshus från Kjell & Company. På minneskortet handlar mycket barn, en del natur och lite dokumentära bilder. Det sistnämnda skulle jag vilja ha er tid att ägna mig åt.

Jag är inte den typen som lägger ner jättemycket tid i redigeringen. Mest eftersom jag inte har så mycket tålamod. Någon renodlad tekniknörd är jag inte heller. Jag vill helt enkelt att det ska funka.

Det stora projektet just nu är att återuppliva min medlemssida här, som legat i träda under ett par år.

Vem är jag?


Mina intressen:
Gatufoto, Reportage / Situation, Action / Äventyr, Porträtt, Undervattensfotografi, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

I kameraväskan har jag alltid:
Nikon D80 med två objektiv: Ett 12-24 som jag använder mycket och är nöjd med och det 18-135-objektiv som följde med kameran som jag inte är så nöjd med. En blixt SB-400: Tillräckligt liten för att alltid kunna sitta på, men ändå bättre än den inbyggda.

Drömbilden är:
inte tagen än

 
Stolthet i Lund
Vanligt
10 bilder
Leica M2 - fast i färg
Vanligt
0 bilder
Leica M2
Vanligt
0 bilder
Detta Lund
Vanligt
0 bilder
Vi vill!
Vanligt
0 bilder
Humor och trams
Vanligt
0 bilder
Släkt
Vanligt
0 bilder
Mobilt
Vanligt
0 bilder
Människor i allmänhet
Vanligt
0 bilder
Djur, natur och kultur
Vanligt
0 bilder
Turism
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS