Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: DanneW
Ålder: 69 år
Bor: Stockholm, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1970
Medlem sedan: 2004-05-16
Senast inloggad:

Jag har varit foto- och filmintresserad sedan tonåren. Är faktiskt lärlingsutbildad till filmtekniker (spelfilm) men har inte jobbat med det på mycket länge. Det handlade dock inte om fotografering utan om labjobb. Under en hel del år var det uppehåll i "fotandet" men jag började igen för några få år sedan och tog steget över till digitalt när jag blev bestulen på min analoga Nikon FG. Jag har haft en del besvär med att komma överens med det digitala formatet, måste jag erkänna. Jag tyckte länge att det analoga formatet hade kvaliteter som det digitala saknade även om det digitala gör fotandet mycket smidigare. Nu, emellertid, med de kameror och linser som finns idag är den digitala kvaliteten ypperlig och helt överlägsen.
Min kameraväska bestod tills för ett antal år sedan av en Nikon Coolpix 5400 med vidvinkel- samt telekonvertrar (0,45 samt 2 ggr, Digital Optics). 2008 köpte jag en Nikon D40, som då hade blivit otroligt billiga efter att D40x kom. Det är fortfarande en bra kamera, trots sina endast 6,1 megapixlar men är nu såld. Jag har recenserat den här på Fotosidan. Jag har också kompletterat med ett 70-300 Sigmaobjektiv som jag köpte i Kina samt ett gammalt Tamron för Nikon, med glaslinser. Utmärkt! Om än helt manuellt. Jag har också skaffat en Nikon D80 med ett 18-135 objektiv. Det är en bra kamera med många inställningsmöjligheter, men så mycket bättre bildkvalité tycker jag inte det blir, mot D40:an. Förmodligen skulle det märkas mer med dyrare optik? Nu - tja, vad ska jag säga? Jag föll för möjligheterna att filma också, så jag köpte en D90. Får se vad jag kan åstadkomma med den.
Fortsättning på följetongen. D90:an var en ypperlig kamera! Men - för något år sedan var jag inne på Rajala, på Herkulesgatan i Stockholm och vad stod inte där i montern? Jo, en D7100 för ett attraktivt pris! Jag köpte den och sålde min D90 på Tradera. Den här är faktiskt ännu bättre. Jag köpte också ett Tamron 17-50, som har blivit min standardoptik. En mycket trevlig kombo! Nu är även den såld och jag har gått över till, eller snarare tillbaks till, fullformat med köpet av en Nikon D750. En riktigt härlig kamera!

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Macro, Reportage / Situation, Svart-vitt, Digital efterbehandling, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

 
Gatufoto
Vanligt
10 bilder
Guldbron
Vanligt
0 bilder
Venedig
Vanligt
0 bilder
Kuba
Vanligt
0 bilder
Sommarfrukter
Vanligt
0 bilder
Händelser
Vanligt
0 bilder
Skottland
Vanligt
0 bilder
Våren är här
Vanligt
0 bilder
Betraktelser
Vanligt
0 bilder
Vinterbilder
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS