Annons
Användarnamn: Kiboko
Ålder: 55 år
Bor: Knivsta, Uppsala län
Kategori: Yrkesfotograf
Började fotografera: 1974
Medlem sedan: 2004-07-12
Senast inloggad:

Började fotografera julen 1974 - fick en Kodak Instamatic i julklapp. 1992 började jag arbeta som frilansande TV-fotograf.
Jag har arbetat som TV-fotograf i ett antal länder på kortare och längre uppdrag, senast i Tanzania (2005-2007) som lärare i TV produktion.

Jag arbetar idag som fotograf och skribent på Frälsningsarmén (75%) och har mitt bolag - Fotograf Jonas Nimmersjö AB - på övrig tid. För bolaget jag uppdrag som fotograf, skribent, redigerare (dagstidning), redigerare/filmare (video) och mycket annat, men större delen av den tiden går till att skriva för tidningen Monitor.
Besök gärna: www.kiboko.se
Instagram: @jonasnimmersjo
Jag har även bilder på: http://www.flickr.com/photos/kiboko_gallery/

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Vilda djur, Porträtt, Utrustning, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Det är nog väntan på lejonhonan i Mikumi 2010 ... att sedan få se hennes blick genom kameran och det öppna fönstret gav mig rysningar men det var värt all väntan i bilen utan AC ...

Mitt sämsta fotominne:
När labbet sabbade sju diarullar … det var strömavbrott i hela kvarteret och sju av mina diarullar var kvar inne i maskinen.

Min största inspiration:
När det gäller foto är det National Geographic och fotografer som Frans Lanting.

Jag fikar helst:
Ja.

I kameraväskan har jag alltid:
Paracetamol och allergitabletter …

Drömbilden är:
En gapande flodhäst i Tanganyikasjön.

ANNONS