Användarnamn: Lan
Ålder: 45 år
Bor: Karlstad, Värmlands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2000
Medlem sedan: 2004-07-21
Senast inloggad: 2020-05-12 08:14

Började mitt fotointresse som liten pojk där man lekte med familjens Kodak kamera, instant framkallning. Fick min första kamera vid 12 års ålder och var mäkta stolt även om den inte var mycket bättre än dagens engångskameror.

Vid femton års ålder så fick jag en riktig systemkamera, lite senare också ett riktigt 200mm objektiv och blev bra mycket tokigare i fotografering. Tyvärr var jag aldrig så sugen på riktig kamerateori utan mest en glad amatör.

Vid tjugofyra års ålder skaffade jag mig min första digitalkamera, en olympus variant som var riktigt mäktig med 2,1 mp. Vad man tog bilder...och det har man inte slutat med.

29 gammal så fick det bli en Konica Minolta Dimage A1, mycket fin "kompakt".

Vid 31 så funderade jag på Sony A100 men gick till Canon 30D. Underbar instegskamera!

Nu, vid 34 har jag gått till en Eos 5D MkII, möjligheterna bara utökades. De begränsningar man hade tidigare, poff - borta. Klart att man kommer att hitta nya men attans alltså, nu ska här fotas i mörka miljöer igen! :)

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Barn, Bröllop, Reportage / Situation, Studio, Posering, Svart-vitt, Vilda djur, Action / Äventyr, Porträtt, Husdjur / Tamdjur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
...kommer alltid att vara resan till Nya Zeeland, ett land som var väldigt nytt och oväntat fräscht. Olikt alla andra land jag någonsin besökt och enormt omväxlande.

Mitt sämsta fotominne:
När man måste börja snåla med utrymmet i kameran och ta bort bilder innan man hunnit granska dem på en ordentlig skärm...never again!

Min största inspiration:
Livet. Det jag ser. Men också nätet med alla amatörer, semi-proffs och proffs som ger så många uppslag.

Jag fikar helst:
Te och ballerina, på språng någonstans i världen. Älskar att resa.

I kameraväskan har jag alltid:
Extra regnskydd.

Drömbilden är:
Oj...finns så många. Men, en som jag faktiskt uppfyllt är en bild av min flickvän som blev lyckad med sådär lagom mycket sug & kärlek i blicken. Magnetiskt. Den publiceras aldrig på nätet kan jag lova. :)

Vattnets makt
Vattnets makt
0 kommentarer
Milford sound (3)
Milford sound (3)
0 kommentarer
Att köa
Att köa
0 kommentarer
 
 
Julruschen i Karlstad
Vanligt
3 bilder
Blandade bilder
Vanligt
2 bilder
Natur & Landskap i Sverige
Vanligt
0 bilder
Nya Zeeland - Natur
Vanligt
5 bilder
 
 

Lastolite HaloCompact