Annons
Användarnamn: Figge Bergquist
Ålder: 70 år
Bor: Tomelilla, Skåne län (visa på kartan)
Kategori: Yrkesfotograf
Började fotografera: 1985
Medlem sedan: 2004-07-31
Senast inloggad:

Har arbetat som tidningsmakare i eget företag sedan början av 80-talet, är i första hand journalist men plåtar gärna även om texterna ofta blir bättre än bilderna.

Vem är jag?


Mina intressen:
Gatufoto, Reportage / Situation, Svart-vitt, Mörkrum, Arkitektur, Digital efterbehandling, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När min pappa lånade hem en gammal Opemus förstoringsapparat och visade hur det gick till att kopiera svartvitt. Det var rena magin!

Mitt sämsta fotominne:
På väg till ett bygge i Enköping för att göra reportage upptäckte jag alldeles för sent att jag glömt fotoväskan - och plånboken! - hemma. I en fotoaffär i Enköping lyckades jag tjata till mig en billig kompaktkamera på krita och kunde genomföra knäcket; bilderna blev väl inga höjdare, men det blev i alla fall bilder. Heder åt fotohandlaren som kunde känna igen en hederlig människa, självklart fick han tillbaka skulden med råge så snart jag var hemma igen.

Min största inspiration:
Livet!

Jag fikar helst:
På Bullen & Bönan i Tomelilla.

I kameraväskan har jag alltid:
Förhoppningsvis kameran, och förhoppningsvis med mig (se sämsta fotominnet)!

Drömbilden är:
Det vet jag inte förrän jag tagit den.

 
Ett första försök
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS