Annons
Användarnamn: korren
Ålder: 58 år
Bor: Skummeslövsstrand, Hallands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1991
Medlem sedan: 2004-08-02
Senast inloggad:

Hej document.write( USER_LOGIN ); , kul att du tittade in!

Jag är en glad amatörfotograf.
Tycker om att fotografera (och se) naturliga bilder.
Fotograferar uteslutande digitalt.

Önskar gärna kontakt med andra fotointresserade i samma geografiska område.

Lite historik:
Min första kamera köpte jag när jag var typ 10-12 år (var nog någonstans i mitten av 1970-talet). Det var en sån där billig historia som följde med när man köpte tio filmrullar. Bilderna blev inte så bra och dyrt var det att framkalla, men några av bilderna finns kvar i mina album och det känns roligt att de finns.

Min farfar och far (och även andra i släkten) har fotograferat en hel del så kanske har jag en del av mitt fotointresse i generna. Jag lånade min fars kamera och tog bilder på mina klasskompisar. Märket på den kameran är för mig okänd men jag fick mäta ljus manuellt och göra inställningarna i kameran. Även såna bilder finns kvar i mina samlingar.
När jag fyllde 25 år (1991) önskade jag mig pengar till en kamera, vilket jag också fick och köpte en enkel sådan, tror den kostade femhundra kronor. Med den kameran blev det en hel del bilder, fast rent tekniskt är det inga bilder att skryta med alls. Men det är bättre än inga bilder alls...
I slutet av 1996 köpte jag och min dåvarande man vår första digitalkamera, en Olympus med 2 MB internminne. Med den kunde vi ta tjugo bilder, sedan var vi tvungna att ladda ur bilderna till datorn för att kunna ta nya bilder. En bärbar dator blev nödvändig för att kunna ta bilder 'ute på fältet'. Med den kameran tog vi säkert 10.000 bilder, mestadels på hundar och bilar, innan den bestämde sig för att lämna in.
I slutet på 90-talet köpte vi en Sony digitalkamera med inbyggd diskettstation (Sony Mavica, lagrade sju bilder per diskett). Med den kunde vi ta många bilder, det var bara att ladda upp fickorna med fräscha disketter att byta med när disken i kameran var full. Det var ett smidigt system jämfört med vår tidigare Olympus, men jag var ändå inte nöjd med bildkvalitén.
Jag tror vi köpte oss en ny Olympuskamera något år in på 2000-talet, denna gång med minneskort. Vilken befrielse att kunna ta de kort man önskade, utan att behöva tänka på att kameran blev full eller att behöva besväret med alla disketter som skulle släpas omkring på, föras över till datorn och sedan tömmas för att bli redo att användas i kameran igen.
År 2003 var det så dags för en ny digitalkamera igen, denna gång blev det en Minolta DiMage 7i, och äntligen kunde jag känna att jag började få lite möjlighet att påverka bilderna vad gäller inställningar och annat. Även den kameran har gått varm, fast jag har inte använt den så flitigt de senaste åren.
Nu har jag lämnat de gamla digitala kamerorna och min man - och även Sundsvall - för ett nytt liv, med nya möjligheter och en ny livskamrat. I Halland har jag äntligen, efter många års sökande hittat hem. Jag har funnit paradiset, på många sätt.

I början av 2008 anmälde jag mig till en fotokurs - Jakten på den perfekta bilden - där vi skulle få lära oss om kamerans olika inställningar och den gav mycket inspiration. I samma veva som den kursen startade utökades vår kamerafamilj med en Nikon D80. Weee!!! Vilken underbar kamera! Nu känns det som att det börjar likna något. Fast samtidigt är det väl också så att det ställer högre krav på mig som fotograf, att lyckas plocka fram de där bilderna som jag själv känner mig nöjd med.
För närvarande går jag inte långt utan att min kära D80-kompis hänger med. Tillsammans med min sambo Lena, som också har en egen Nikon D80, gör jag gärna trevliga utflykter i våra omgivningar.

 
Människor
Vanligt
2 bilder
Makrobilder
Vanligt
2 bilder
Djur och natur
Vanligt
6 bilder
 
 
ANNONS