Användarnamn: enanse
Ålder: 49 år
Bor: Uppsala, Uppsala län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1979
Medlem sedan: 2004-08-06
Senast inloggad:

Om jag ska sätta en etikett på mig blir det hobbyfotograf tror jag. :) Började fotografera när jag var 9 år och det tog fart efter att jag fått min fars gamla Olympus 35 RC. Han lärde mig grunderna och på den vägen blev det. Flera kameror har passerat sedan Olympusen och den nuvarande är en Pentax K100D. En underbar kamera i mina ögon. ;)
Försöker utveckla och utmana mig själv i mitt fotograferande. Till hösten ska jag fördjupa mig i astrofotandets magiska värld, tänkte jag, genom att gå med i Uppsalas amatörastronomiska förening. Det ska bli spännande!! :)

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Nattbild, Macro, Vilda djur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Var nog när fullmånen steg över vår fäbodtjärn, midsommarafton-08 då jag var omgiven av släkt och vänner, och dimman steg. Eller kanske när jag var uppe vid Akkastugan nu i augusti och kunde släppa alla krav och uppsatsfunderingar för att bara helt uppslukas av den fantastiska naturen och fotograferandet. Några dagar av fullkomlig frid i allt kaos.

Mitt sämsta fotominne:
Hm... det har jag nog förträngt... ;)

Min största inspiration:
Naturen, samt andra fotgrafer.

I kameraväskan har jag alltid:
Min Tamron 90 mm macro, underbart objektiv som nästan aldrig lämnar kameran.

Drömbilden är:
Inte tagen än.. :)

 
Mina bilder
Vanligt
0 bilder