Annons
Användarnamn: Grimmer
Bor: Örebro, Örebro län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2004-08-17
Senast inloggad: 2024-05-08 13:30


Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Macro, Bröllop, Reportage / Situation, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag var med på dotterns klassresa till Arvidsjaur. Fullt med roligt folk och nya miljöer. Dessutom visste jag att fler än jag skulle vilja kika på resultatet.

Mitt sämsta fotominne:
Det var nog när jag gick ut till skogen tidigt en morgon innan jobbet för att njuta av vårfåglarnas underbara sång. Plötsligt far det iväg en rävmamma och kvar är hennes ungar som förnöjsamt leker i morgonljuset. En annan var när jag gick på promenad och får syn på en rådjursmamma som ger di. Den gången hade jag fri sikt och lång tid på mig, men ingen kamera. Jag har läst en kommentar om att man alltid ska ha telet på när man är ute i skog och mark för telebilderna försvinner fortast. Min regel borde väl vara: Ta med kameran...

Min största inspiration:
När folk säger till mig in live att dom gillar bilderna jag tar. Det är alltid svårare att säga sånt till folk än om folk, eller via nätet. Självklart är det även kul när man säljer inramade bilder. När det gäller andra fotografer så lyser nog <a href="http://www.boredpanda.com/animal-children-photography-elena-shumilova/">Elena Shumilova</a> klarast på min inspirationshimmel. Annars så gillar jag <a href="http://www.fotocommunity.com/pc/pc/mypics/574065" target="new">Rarindra Prakarsa</a>, <a href="http://www.cambridgeincolour.com/home.htm" target="blank">Sean McHugh</a> och <a href="http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=63613" target="blank">Ulf Börjesson</a>.

Jag fikar helst:
På marsipantårta. Annars är det hos grannarna för dom har kungligt tugg.

I kameraväskan har jag alltid:
Inte mitt Tamron 28-75 F2.8 längre. Nu följer mitt Minolta 28 F2.0 alltid med. Den och så gärna Sigma 50 F1.4 också.

Drömbilden är:
Mina barns lyckliga bröllop! Fast då borde väl egentligen någon annan ta bilderna så man själv får vara med, med båda ögonen och hela hjärtat.


My 1 | 1 kommentarer | Inlagd: 2009-05-22 |


Hungrig munk | 3 kommentarer | Inlagd: 2011-10-18 |


Gränsland | 7 kommentarer | Inlagd: 2007-03-07 |

 
Medeltidsveckan i Visby
Vanligt
15 bilder
Modell
Vanligt
8 bilder
Thailand
Vanligt
9 bilder
Gammalt och övergivet
Vanligt
21 bilder
Silversmycken
Vanligt
4 bilder
S/V
Vanligt
6 bilder
Arvidsjaur / Gasa
Vanligt
6 bilder
Makro och nära
Vanligt
35 bilder
Svampar
Vanligt
3 bilder
Blandade kort
Vanligt
58 bilder
 
 
ANNONS