Annons
Användarnamn: fotohelena
Ålder: 49 år
Bor: Nyköping, Södermanlands län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1990
Medlem sedan: 2004-09-06
Senast inloggad:

Trädgårdsdesigner, frilansskribent, författare, hästutbildare och naturfotograf i en enda stor rörig blandning.
Mycket entusiastisk med kameran, mest krypandes i marknivå med macro för att föreviga blommor, pistiller och frömjöl. Mitt bildskapande har vidgats under de senaste åren, från att ha fotograferat de egna hästarna i alla möjliga och nästintill omöjliga vinklar till att nu se mönster i naturen och livet runt omkring mig.

Jag är den typ av fotograf som aldrig lyckas ha med mig kameran när det är norrsken, när det står en albinofärgad rådjursbock i dimman i soluppgången på en sjöäng eller när det landar en blålila trollslända i en orangegul blomma precis bredvid parkbänken där jag sitter. Men det får man väl lära sig att leva med!

Har jag kommenterat din bild beror det på att den har berört mig på något sätt. Min blick fastnar på vissa bilder, andra ser jag inte. Så även om du får tuff kritik så har du påverkat mig med din bild!

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Vilda djur, Husdjur / Tamdjur, Natur, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag lyckades fotografera en zebra som föddes i Serengeti är ett av minnena som inte försvinner i första taget. Tvåa på listan är den dagen då jag ÄNTLIGEN förstod sambandet mellan bländare och slutare och vad de åstadkom för något.

Mitt sämsta fotominne:
När jag upptäckte att jag inte varken ställt in skärpa eller slutare ordentligt när jag hade fotograferat en zebras födsel i Serengeti.Det andra sämsta fotominnetär en fotokurs i fjällen när det regnade och gloppade snö en hel vecka och jag hatar dessutom att fotvandra i fjällen. Trots det lärde jag mig en hel del. Se ovan under bästa fotominne.

Min största inspiration:
Naturens skiftningar och vädrets makter.Att glutta på andras fotografier är inte inspiration utan mer ett konstaterande av vad jag själv kan eller inte kan åstadkomma.

Jag fikar helst:
Inne i en mysig ombonad timmerstuga framför en brasa eller utanför stallet en varm sommardag. Äter mazariner!

I kameraväskan har jag alltid:
Min kamera!Kan heller inte vara utan en tub med Xylocain (smärtstillande och klådstillande salva mot insektsbett) och huvudverkstabletter.

Drömbilden är:
...inte tagen än. Spelar inte så stor roll vad det är bara allt stämmer perfekt. Och det gör det ju sällan:-)

 
Arkitektur
Vanligt
1 bilder
Kändisar
Vanligt
1 bilder
Vinter
Vanligt
1 bilder
Natur
Vanligt
0 bilder
Hästar och husdjur
Vanligt
4 bilder
Afrika
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS