Användarnamn: bive
Ålder: 50 år
Bor: Upplands Väsby, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1988
Medlem sedan: 2004-09-22
Senast inloggad:

Amatörfotograf som fotade mycket i slutet på 80-talet och början på 90-talet.

Återupplivade fotograferingen som legat lite i träda i samband med att jag köpte en Canon EOS 20D. Passade även på att uppgradera optiken så att den mer matchar kameran. Så nu har man inte möjligheten att skylla på utrustningen längre ;)

Gillar att fota djur och natur, men tänker försöka lära mig mer om porträttfotografering eftersom jag är riktigt dålig på det.

Till vardags så sysselsätter jag mig som egen företagare inom informationssäkerhet. Det är inte en miljö som uppskattar kameror, det är till och med som så att man får lämna kameramobilen i receptionen på vissa företag. Flera av mina kunder har miljöer som definitivt är värda en fotosession, men det lär nog inte bli av...

Jag blir ibland lite irriterad på den prylhysteri som råder, både här på FS men även i stort. Har själv fallit i fällan flera gånger men håller mig i möjligaste mån borta från det numera (jo, jag har en rätt dyr kamerautrustning, men jag har också argument för att ha den ;).
Det jag speciellt tycker är synd är att det ibland blir övertalningskampanjer om att produkt 2 är mycket bättre än produkt 1 (vilket i och för sig ofta är sant, men det är ofta ovidkommande för väldigt många eftersom man inte kommer att utnyttja fulla kapaciteten).
Alla behöver inte ha Canon's L-objektiv (jag har medvetet valt bort det), alla behöver inte ha en 20D, 350D eller en 300D. En vettig kompaktare är kanske mer lämpad för vissa personer och deras typ av fotografering.
Slutresultatet är ändå det viktigaste, oavsett om det kommer till via en 1DsMkII, Powershot A70 eller en Instamatic från 70-talet.

Pilfink på gren
Pilfink på gren
0 kommentarer
Södermalm
Södermalm
0 kommentarer
Kråka i motljus
Kråka i motljus
1 kommentarer
Räcket
Räcket
0 kommentarer
Långbryggan
Långbryggan
0 kommentarer
Brun kärrhök
Brun kärrhök
1 kommentarer
 
Konsertbilder
Utställning
0 bilder
Väder
Vanligt
0 bilder
Sport
Vanligt
0 bilder
Konsertfoton
Vanligt
0 bilder
Övriga bilder
Vanligt
3 bilder
Fåglar
Vanligt
4 bilder
Människor
Vanligt
0 bilder
Nattfoton
Vanligt
2 bilder
Naturbilder
Vanligt
0 bilder
Flygmaskiner
Vanligt
1 bilder
 
 

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar