Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: ompio
Ålder: 67 år
Bor: Eslöv, Skåne län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1967
Medlem sedan: 2004-11-03
Senast inloggad: 2024-02-09 17:31

Fotointresset har alltid varit stort, men tiden att fotografera inte alltid lika stor. Har haft några olika analoga systemkameror (den senaste en Pentax Program A som delvis förstördes i Centralamerikas tropiska klimat), men har sedan år 2000 gått över till det digitala formatet och är ganska nöjd med möjligheterna att bara knäppa på utan att tänka på framkallningskostnaden. Ännu ligger dock en gammal Rollei 35 SE kvar i en byrålåda - hittar inte batteri som passar.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Gatufoto, Reportage / Situation, Arkitektur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Jag var tio år och tog mitt första foto med en Kodak Instamatic-kamera jag fått som belöning för mina betyg. Fotot har jag ännu kvar och det föreställer ett resesällskap på väg till Helsingör. De sitter på en bänk vid hamnen i Helsingborg, de flesta halvt bortvända och en av personerna är bara halv. Förstås är fotot i svartvitt och kvadratiskt.

Mitt sämsta fotominne:
Jag skulle i Nicaragua framkalla filmen på bilderna från mitt bröllop. Av någon anledning satte jag aldrig på locket till framkallningsdosan och resultatet blev förstås ljus på filmen och inga bröllopsfoton kunde räddas. Jag är numera skild eftersom det inte finns några bevis på att jag verkligen gift mig.

Jag fikar helst:
Zoegas Skånerost, svart i stora muggar.

 
Förfall
Vanligt
2 bilder
Australien 2013-2014
Vanligt
2 bilder
Mänskligt
Vanligt
4 bilder
Diverse
Vanligt
6 bilder
Motorcyklar i sepia
Vanligt
10 bilder
Stilleben
Vanligt
4 bilder
Stad
Vanligt
6 bilder
Experimentfoton
Vanligt
1 bilder
Blomsterprakt
Vanligt
6 bilder
Sommarminnen
Vanligt
8 bilder
 
 
ANNONS