Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Tomas Karlsson
Bor: Klippan, Skåne län
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 2001
Medlem sedan: 2004-11-05
Senast inloggad:

Sambon Isabell, tre barn och hunden Morris samt katterna Tuss och Elsa.
Villaägare, volvoägare, vovveägare och tidigare optimist.

Jag har jobbat som IT-chef för Strålfors, Svenska Postverket och Johns Manville men idag tar jag det lugnt och sätter tid där jag behövs bäst och roliga utmaningar hittas.
Tipsa mig gärna om du vet någon ledig intressant tjänst eller behöver hjälp själv.

Foto har jag sysslat med på allvar sedan 2001 då jag startade ett företag inom media/reklam och tvingades köpa en bättre kamerautrustning. Med utrustningen upptäckte jag nya möjligheter med fotograferandet och spänningen i att ladda över bilderna för att se resultatet av en dags fotograferande överträffar allt. Man kan säga jag blivit lite av en foto-junkie. Sedan starten har jag producerat över 300.000 bilder och publicerats i bl.a. Svensk Golf, dagspress och övrig media!

Egen företagare är jag sedan 1998 med verksamheten samlad i ett företag som är verksamt inom foto, grafisk design och webbhosting/produktion.
Tidigare sålde jag mina foto via bildbyrån Sesamfoto. Idag är försäljning ett minne blott då marknaden imploderat.

Fanatisk Canon-anhängare sedan jag började fotografera men provar gärna alla tekniska nyheter ur en skeptisk men fördomsfri utgångspunkt.

Medlem i Malmö Sportjournalistförbund, BLF och en massa andra vettiga föreningar och förbund.

Besök gärna min sida med bilder:
Flickr.com/swedetk.
Eller min blogg om mitt liv:
I knoppen min.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Nattbild, Macro, Barn, Vilda djur, , Sport / Motorsport, Arkitektur, Produkter, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
New Foundland 2004, ute i Atlanten i en liten båt med två erfarna Neewfies. Cirklade runt isbergen och ön Bell Island utanför St. Johns. Fantastiskt väder och långa sugande 3m vågor som fick båten att kränga minimalt.

Mitt sämsta fotominne:
Traneröds Mosse i gyttja, hällregn och åska. Grått, disigt, kallt. 4 timmar foto gav inte ett enda bra kort. Hemskt. Vissa dagar ska man bara inte gå ut, trots man bestämt det tidigare.

Min största inspiration:
Mina barn och andra blommor.

Jag fikar helst:
Var dag. Kaffe och kaka är ett gyllende koncept.

I kameraväskan har jag alltid:
Alvedon, plåster och min mössa.

Drömbilden är:
ett mål blott än.

 
Fåglar
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS