Annons
Användarnamn: Vavva
Ålder: 43 år
Bor: Malmö, Skåne län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1997
Medlem sedan: 2004-11-27
Senast inloggad:

Jag började fotografera när jag började mediaprogrammet 1997. Jag hade då aldrig hållit i en kamera förut och blev hastigt och lustigt frälst. Mediet är ju underbart! Sedan dess har jag mest fotat som amatör, men har även haft ett par frilansjobb vid sidan av, bland annat pressbilder till en operaföreställning samt ett antal bröllopsfoton.

Numera plåtar jag mest mina katter eftersom det är de varelser jag älskar mest på jorden, plus att kattfotografier ofta blir så statiska och tråkiga. Jag vill försöka göra dem intressanta och kreativa (hur jag lyckas är ju helt och hållet upp till er). Jag har dock inte lyckats bli bra på katter än eftersom de inte alls är så lättstyrda som det jag plåtat tidigare. I övrigt så har jag en liten vurm för abstrakt, men också för macrobilder på dött material.

Vad gör en bild bra? Det är så olika. det kan vara en rörelse, en liten detalj i högra hörnet eller en annorlunda komposition. Närvaron är kanske det jag sätter högst. (Vad jag menar med det får ni grunna på själva ;-))

Min utrustning är billig men fungerande. Analogt kör jag med en Canon Eos 650 med ett sigma 80-200 eller det medföljande Canon 35-75. Digitalt har jag en Canon EOS 300D.

Vem är jag?


Mina intressen:
Mode, Studio, Posering, Svart-vitt, Porträtt, Husdjur / Tamdjur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
En shoot i skolans studio när jag gick på mediegymnasiet, en naken ung man som hängde som ett krucifix från händerna på en helt påklädd kvinna. Mitt under alltihop låser vaktmästaren upp dörren och försvinner snabbt som tusan igen. Vi var alla sexton-sjutton och höll på att skratta ihjäl oss.

Mitt sämsta fotominne:
Vi ahde suttit och kroppsmålat modellen i tv å timmar, nogrannt tagit bilderna och kännt oss nöjda och glada båda två. Sedan hade nån dödsdömd jeppe hällt fix i framkallaren! Hela filmen var totalförstörd. Jo, det är fortfarande prispengar på det huvudet om jag får veta vem det var...

Min största inspiration:
Att sitta och bläddra här, faktiskt. Annars så älskar jag att titta i gamla fotosamlingar från början av nittonhundratalet. Det finns en känsla i de bilderna som jag sällan setts återskapas.

Jag fikar helst:
Med te eller varm choklad. ;-) Och jag fikar gärna, så ofta så möjligt faktiskt. Ibland med kameran i handen.

I kameraväskan har jag alltid:
Min Canon EOS 300D med standardobjektiv eftersom mina andra, äldre Canonobjektiv ofta strular på min kamera.

Drömbilden är:
Att lyckas fånga alla mina katter på samma bild med god komposition och vackert, naturligt ljus. Detta kommer naturligtvis aldrig att hända. Att få plåta Tori Amos med ändlös budget ligger också högt upp på listan. Hennes personlighet och röda hår... Explosiv kombo.

 
s/v
Vanligt
1 bilder
färg
Vanligt
9 bilder
 
 
ANNONS