Annons
Användarnamn: lofvet
Ålder: 53 år
Bor: NOL, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1986
Medlem sedan: 2004-12-06
Senast inloggad:

Minolta MD X700 ---> Mamiya RB67 ---> Nikon D50 ---> D2X

Har till och från fotat väldigt mycket. Ett tag tänkte jag bli fotograf, men det fick fortsätta vara ett intresse. När digitaltekniken gjorde sitt intåg dog mitt intresse ut i ett par år. Men nu är jag igång igen efter att först ha införskaffat en D50 - och precis nyligen uppgraderat till en D2X.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Gatufoto, Macro, Mode, Studio, Posering, Svart-vitt, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag lyckades smita in på Hasselblad Center i samband med att William Klein mottog Hasselbladpriset 1990 och jag fick en signerad originalkopia samt en liten pratsund med Mr Klein. Eller när jag efter att ha chattat med Mattias Klum på två fotmässor i rad. Så på tredje fotomässan i Göteborg så får Klum syn på mig, lyser upp och kommer fram och berättar om sina senaste projekt. Klum är så jävla inspirerande.

Mitt sämsta fotominne:
När jag tackade nej till mitt stipendium på fotoskolan i Toronto och började jobba istället.... Eller när jag och min polare Simon får tag i galapremiärbiljetter till Lars Von Triers Dogville på Cannesfestivalen och kommer upp på röda mattan precis framför Nicole Kidman och vi går upp på den rödbeklädda trappan till festivalpalatset och jag har världens läge att knäppa Kidman. Men trots att jag knäpper ett tiotal bilder med min Nikon 4500 (kompakt?) så har jag glömt ställa om den sedan ett tidigare fototillfälle och samtliga bilder blir suddiga ;-(

Min största inspiration:
David LaChapelle, Mattias Klum, Anton Corbijn, Helmut Newton

Jag fikar helst:
.. inte!

I kameraväskan har jag alltid:
Min Nikkor 28-70/2.8

Drömbilden är:
... troligtvis svartvit ... tagen i studio.... av någon kändis ... porträtterad av mig....på något helt nytt sätt....

 
Blandat
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS