Annons
Användarnamn: MacJoLo
Ålder: 57 år
Bor: Göteborg, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1987
Medlem sedan: 2004-12-10
Senast inloggad:

Datanörd som gillar att fotografera. Köpte min första systemkamera 1987, en Canon EOS 650. Tog 100-tals diabilder och ännu fler negativ dom första åren. Intresset dalade tills jag gick över till digitalt julen 2001 med en Canon Digital Ixus 300. Köpte senare en Ixus 330 innan jag i oktober 2004 skaffade en EOS 20D. Har sedan dess uppgraderat den med diverse tillbehör och linser.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Svårt. En av de bättre är när jag och några kompisar tog en runda kring Sillvik ute på Hisingen en sen vinter/tidig vår. Fick många bra bilder på naturen. Is och frost skapade spännande mönster.

Mitt sämsta fotominne:
Vojne, dom är många. Nu senast var det när Ostindiefararen Götheborg sköt av sina 21 skott med kanonerna, för att salutera sin ankomst till Göteborg. Ett av skotten fick iväg världens rökring. Tyvärr hade jag precis kommit ner till hamnen och ännu inte hunnit plocka fram kameran.

Min största inspiration:
Naturen! När man är ute i skog och mark kan man hitta hur mycket fina platser och situationer som helst. Det räcker att gå utanför dörren, naturen finns bara där och väntar på att få bli fotograferad.

Jag fikar helst:
Inte alls. Kaffe är inte min grej.

I kameraväskan har jag alltid:
Alla objektiv, extra minneskort, nyladdade batterier till blixten och GPS'en, sladdar till laddning, överföring och liknande, extern hårddisk i form av en 60GB iPod. Laddare för kamerabatteri, både 220v och 12v. Min Garmin GPSMap 60C.

Drömbilden är:
Inte tagen än...

 
Djur & Natur
Vanligt
4 bilder
 
 
ANNONS