Annons
Användarnamn: karibu
Ålder: 62 år
Bor: Bredared, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1977
Medlem sedan: 2002-01-18
Senast inloggad:

Min första kamera var en instamatic som jag fick av min farfar (han hade vunnit den på bingo). Det blev mest solnedgångar och tjejer med den. Min första systemkamera var en Practica som jag köpte av en kompis, riktigt bra faktiskt. Då blev det mycket porträtt på familjen, vitsippor med mellanringar och månen genom teleskop med mellanringar. Med min Nikon FM2 (som jag köpte efter att jag glömt Practican ute regnet) plåtade jag mycket resefoto. De senaste åren har mina barn fått stå för motiven och då har jag också gått över digitalt. Till vardags jobbar jag som produktansvarig på ett dataföretag.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Barn, Reportage / Situation, Vilda djur, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När det helt plötsligt dök upp en dikdik och riktigt poserade framför mig under en resa till Serengeti i Tanzania (finns som bild).

Mitt sämsta fotominne:
När jag tagit en rulle (analogt) av min nyfödda dotter och min då 3-åriga son lyckas öppna bakstycket på kameran....

Min största inspiration:
Just nu mina barn.

Jag fikar helst:
På Mauritz.

I kameraväskan har jag alltid:
Anteckningsbok.

 
Resor
Vanligt
1 bilder
Gatufoto
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS