Användarnamn: Rolle Rosenpal
Bor: Bottnaryd, Jönköpings län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1968
Medlem sedan: 2004-12-21
Senast inloggad:

Man 61 år, har fotograferat nästan under hela mitt liv. Under den analoga tiden "bodde" jag i mörkrum. Sedan övergången till ljusare tider/digitalt har jag hängt med ganska ordentligt. Gillar att fånga överraskande ögonblicksbilder i dagliga livet, men även annat krävande.
Har aldrig haft för avsikt att tävla med mina bilder eller bara ösa ut dom för betraktande. Att fotografera är en del av mitt liv. Fokuserar hellst mot mänskligt beteende.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Mode, Svart-vitt, Vilda djur, Action / Äventyr, Arkitektur, Produkter, Porträtt, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Hann inte med att få upp kameran för att kunna ta den. Hade jag bara beundrat vyen över sjön genom okularet, skulle jag nog ha fått med två vackra svanar som flög förbi precis på lagom avstånd från mig. Det var höst med vansinnigt vackra färger lite sol-i-sjönmotljus. Jag kan bara fantisera om hur vacker bild/tavla det kunde ha blivit. Tänk att det hände mig vid två tillfällen, detta med uteblivna svanar i mina kunde ha blivit bilder. Det blir därför både min bästa och sämsta fotominne. För det är väl ett minne, eller?

Mitt sämsta fotominne:
I samma ögonblick som jag stoppade ner kameran kom 8st svanar flygande bakifrån, uppifrån mig och landade ca 30 m. ner i sjön framför mig. Jag fick beskåda dessa vackra skapelser underifrån i sina landningsakt från min altan. Glömmer aldrig denna besvikelse som kan kallas mitt sämsta fotominne. Det var så fantastiskt vacket och vingarna var dessutom något genomlysta av solen, oj oj oj..... Det blir därför mitt sämsta men samtidigt mitt bästa fotominne, för det är väl ett minne, eller?

Min största inspiration:
Ögonblicksbilder, gatufoto, och oförutsedda dramatiska pågående händelser, Porträtt och ibland djur. Dessa ting ger mig insperation till att alltid bära med mig en av mina kameror och då menar jag alltid, dom senaste 40 åren.

Jag fikar helst:
Oftast på Nyfiket i Jönköping. Härlig anrik miljö både inne och ute, gamla tändsticksområdet. Allt är hemlagat och hembakat.

I kameraväskan har jag alltid:
Min Canon 1D, 30D, 10-22mm, 17-55mm IS, 50mm 1,4, 70-200mm IS, 100-400mm IS, Sigma 150mm macro, Canons ringblixt och blixten 580. Sony DSC R1 med APS-sensor 24-120 Carl Zeiss 2;8 oerhört skarp. En och annan kompaktkamera samt en s.k. långzoomare. Allting är förstås inte alltid med.....

Drömbilden är:
Har ingen sådan. För mig är drömbilden den som överraskar och som jag förhoppningsvis hinner med att fånga med min kamera. På det viset blir flera förhoppningsvis lyckade bilder och just då för mig den drömbilden, och nästa.... Därför kan jag inte riktigt ha en drömbild, men det kanske kommer en sådan. Det kanske jag som är "knäpp". Får väl snart knäppa min drömbild ändå......

Morgontoalett
Morgontoalett
0 kommentarer
Färgspel
Färgspel
0 kommentarer
Kvällsvy
Kvällsvy
0 kommentarer
Vättervy
Vättervy
1 kommentarer
Ljus i stämmning
Ljus i stämmning
0 kommentarer
Landningsförsök
Landningsförsök
0 kommentarer
 
Ljus i mörker
Vanligt
4 bilder
Macrofoto
Vanligt
0 bilder
Humor
Vanligt
1 bilder
Natur och miljö
Vanligt
5 bilder