Annons
Användarnamn: Swedebubba
Ålder: 58 år
Bor: Södertälje, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1990
Medlem sedan: 2005-01-05
Senast inloggad: 2024-01-13 10:31

Hej!
Kul att du hittat min profil :-)
Jag har fotograferat sedan 90-talet och bla. jobbat som frilansfotograf åt tidningen Bilsport i många år. Natur och landskapsfotoggrafering har jag alltid varit intresserad av med fokus på ljus och stämning.
Efter mycket funderande har jag dock nu bestämt mig för att prova på djur och fågelfotografering. Har nyligen införskaffat Canons 500mm/f4 IS och har med hjälp av 1,4 och 2x extendrar nu börjat min resa. Kommer att lägga upp lite bilder allteftersom och hoppas på mycket konstruktiv kritik av alla ni fantastiska fotografer på Fotosidan.se
Vi hörs och ses kanske på forum eller i naturen :)

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Vilda djur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag under 90-talet hittade en, som det visade sig orädd och ung tätting i den skånska skogen. Började fota från bilen, körde närmare, gick ur bilen, bytte objektiv, satte kameran på stativ, flyttade kamerastativet så nära jag kunde (närgränsen för mitt tele), sista bilden i bildserien har jag kameran på självutlösning och går fram och klappar fågeln försiktigt på ryggen med fingret. När jag skulle ta en "Selfie" med oss båda på samma sätt flög han vidare. Hoppas att han senare fick lärde sig att vara lite försiktigare med främlingar :)

Mitt sämsta fotominne:
När jag vid en dykresa till Kullen i Skåne såg en knallröd Stenbit dvs. en Sjuryggshanne som under lekperioden blir röd. Denna hanne låg framför mig i vattnet helt stilla och poserade för mig på 1m håll. Jag riktade mitt UW hus med extern blixt mot honom och skulle börja ta bilder då jag upptäckte att batteriet i blixten var slut. Det var den bästa bild jag aldrig tog... Tog farväl med bilden knivskarp i mitt minne.

Min största inspiration:
BBC serien The Hunt som nyligen visats på SVT. Helt fantastisk filmer som på riktigt nära håll har filmat djurens jakt både under och över vattenytan.

Jag fikar helst:
På en sommaräng med fåglarnas kvitter i bakgrunden

I kameraväskan har jag alltid:
Mitt nya 500mm/f4 IS och 1,4 Extender. Can't leave home without it...

Drömbilden är:
En knivskarp närbild på en Kungsörn rakt framifrån sekunden efter att han i flykten fångat en springande hare.

 
Nya bilder
Vanligt
7 bilder
Fåglar
Vanligt
3 bilder
Vilda djur
Vanligt
0 bilder
Svart/vitt
Vanligt
0 bilder
Natur och landskap
Vanligt
0 bilder
Blommor och Macro
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS