Annons
Användarnamn: Fribbe
Bor: Segeltorp
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2005-02-13
Senast inloggad:

Lite svårt att säga när jag började fotogrefera. Min första systemare fick jag 1998. Intresset blommade väl upp lite mer på allvar i och med att jag köpte segelbåt år 2002. Först då kunde jag kombinera mina intressen på ett fint sätt - natur, segling och fotografering och dessa intressen går ju rätt bra ihop.
Med båten kommer jag ut i naturen där jag helst plåtar.
Enkelt.
Jag är en av de tappra hjältar som fortfarande håller fast vid Minoltabajonetten även om det står KonicaMinolta på kameran. Nästa lär det stå Sony på. Undrar om den får inbyggd mp3-spelare?

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Macro, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Väljer att svara allmänt... När man kliver iland på en ö där man är helt ensam och inspirationen flödar. Man hittar intressanta motiv lite överallt och himmlen är dramatisk.

Mitt sämsta fotominne:
När man släpar med sig massa kameragrejor men det bara är tomt i huvudet. Sen kommer man hem och har inte tagit en enda bild...

Min största inspiration:
Det finns så många fotografer där ute som är så mycket duktigare än mig men jag brukar inte ha någon annans verk i huvudet när jag plåtar. Försöker hitta egna idéer och motiv.

Jag fikar helst:
Kaffe

I kameraväskan har jag alltid:
Kameraprylar? Ofta har jag med mig hela väskan för att vara förberedd på olika motiv. Det är ju värdelöst att hitta en skitbra bild men inte ha rätt brännvidd med sig. Har jag bara lite grejor med mig så brukar 50/1,4an hänga med. När jag körde analogt var nog 20/2,8an min absoluta favorit men den blev ju tyvärr lite "förstörd" i och med APS-formatet. I övrigt blir det gluggar efter motiv.

Drömbilden är:
Jag har lite idéer...

 
Växter
Vanligt
0 bilder
Övrigt
Vanligt
2 bilder
Djur
Vanligt
1 bilder
Marina stämningar
Vanligt
7 bilder
Personer och ansikten
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS