Användarnamn: Lill Ozzy
Bor: Gävle, Gävleborgs län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2004
Medlem sedan: 2005-02-14
Senast inloggad:

www.te-photography.com
______________________________________________________

Idioti!!! Fan vad lack jag blir!!!


Fick jag din uppmärksamhet?

Bra, fortsätt då och läs detta.

Jag är en 36-årig småbarns far som brusar upp ungefär lika ofta som Sverige vinner VM i fotoboll. Det händer att jag knyter näven när jag läser i den lokala tidningen hur ortens politiker beter sig men jag brukar skyndsamt bläddra vidare till sportsidorna för att snabbt lugna ner mig.

Men nu är jag upprörd, på gränsen till förbannad. Varför då undrar vän av ordning?

Jo, på grund av följande händelse.

Följ denna länk och fundera hur ni tycker och känner kring bilden.

http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/1008163.htm

Mitt omdöme är följande:

"En bild genomförd med teknisk perfektion som ger mig som betraktare starka känslor och upphov till funderingar. Under varje kors ligger ett livsöde begravt, en människa som har offrat sitt liv för att du och jag skall leva i den värld vi gör idag. Motivet är vårdat av fotografen på ett ytterst finkänsligt sätt med stor vördnad för den plats han avbildar".

I mitt tycke är detta ett stycke världsklass fotografi.

Denna bild blev av fotografen inskickad till bildpoolen Galleri FS men refuserades med bland annat följande motiveringar:

"som är för enkel i sitt utförande" + "den höjer sig inte över mängden".

Den belönades dessutom med fler häpnadsväckande motiveringar där alla var negativt riktade mot denna bild.

Varning för spontanitet, VAD I HELVETE!

Nog för att jag vet att Fotosidan.se skapades av ett gäng fotoamatörer och jag är väl medveten att 90 procent av dem som är medlemmar på Fotosidan.se är precis som jag är just amatörer. Men i juryn för Galleri FS har jag förstått att det skall finnas dem som är fotomässigt betydligt mer skickade än vad jag och det stora flertalet här är.

Hur kan man då refusera ovanstående bild? Jag är väl medveten om att smaken är som baken och det är en del av tjusningen med fotograferande. Men när jag tittar på den flora av skit som tar sig igenom nålens öga till Galleri FS ljuvliga värld kan jag inte bli annat än upprörd när genomtänkt fotograferande av världsklass refuseras. I mitt tycke verkar det som "hardcore" onanerande i Photoshop verkar vara biljetten till Galleri FS???

Om juryn till Galleri FS består av vanliga dödliga amatörer så kan jag förlåta ovanstående misstag, men om det är som jag misstänker att bedömningen görs av "proffs" börjar jag misstänka att den hederliga svenska avundsjukan ligger bakom denna refusering. Är så fallet kan jag inte bli annat än äcklad!

Så vad tänker herr Eriksson göra denna gång, gå snabbt över till sportsidorna på Aftonbladet.se?

Nej, följande gäller för min del. Jag har i och med denna "skrivelse" gjort mitt sista framträdande på denna site. Jag kan inte ställa upp på att deltaga i ett kollektiv som börjar bli som ett skämt. När jag gick med på FS 2005 var det betydligt högre till tak men också hjärtligare och trevligare ton här. Vad jag har förstått på dem som har varit med ännu längre så var det också ännu bättre längre tillbaks med riktigt bra utbyte mellan medlemmarna.

Som jag känner det idag är inte FS något som tillför min värld ett dugg och när man inte längre kan skilja tidslösa mästerverk från skräp, ja då är det dags att gå vidare.

Men för att avrunda på ett bra sätt.

Om ni hamnar på min lilla del av FS och skulle sakna fotografisk inspiration vill jag att ni kollar in följande individer (sök fotograferna för jag har inte alla direktadresser):

Håkan Strand
Absolut världsklass i sitt gebit och som stadig medlem på Artlimited så tycker jag mig ha klara belägg för att han är just i världsklass.

Stellan Karlsson
Också absolut världsklass när det gäller att återge landskapsmotiv på ett spännande, vackert och smått surrealistiskt sätt. Precis som Håkan en riktig förebild.

Jeanette Hägglund
Besök Jeanette på FS men framförallt besök Jeanettes egen webbsida och känn när professionalismen slår dig i ansiktet.

Alf Johansson
Jag är stor fantast av Christer Strömholm men jag är ännu större fantast av Alf Johansson. Vilken gudabenådad gatufotograf Alf är. Det är ju ett tjänstefel att mannen inte har en webbsida så att jag kan dyka in och inspireras när jag så önskar.

Conny Lundberg
Också en mycket duktig gatufotograf samt en människa som mer än någon annan har spridit glädje på FS. En riktigt trevlig man som jag tycker fotograferar lika bra som han är trevlig.

Andreas Kauppi
En grabb med oerhört intressant bildspråk, murrigt med tonvis av känsla. I love it!

Peter Bergqvist
Precis som Andreas en kille med underbart bildspråk, okonstlat, rakt på och vackert, han kryddar dessutom med lite vemod och då är jag såld.

Lycka till och ha det bra

/Tomas

Medlem i gruppernaTrafik
Trafik
10 kommentarer
Fiskeläger
Fiskeläger
17 kommentarer
Grupp
Grupp
7 kommentarer
Ljus
Ljus
24 kommentarer
 
Havet
Vanligt
4 bilder