Annons
Användarnamn: psych0galore
Ålder: 45 år
Bor: HÄGERSTEN, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2010
Medlem sedan: 2005-02-19
Senast inloggad:

Har bara fotograferat sedan 2016 med min Nikon D7000. Använder mest ett Tamron 16-300 f/3,5-6,3 Di II VC PZD Macro till mina motiv med insekter, reptiler
För fåglar och djur på längre avstånd använder jag ett Sigma !50-600 F/5-6,3 Contemporary.
Fotograferar mest natur då det är mitt stora intresse.
Försöker hitta balansen mellan objektet och själva motivkomponeringen. Det är ganska lätt att ta en djurbild men svårare att få till stämningen runt omkring. Gillar fota ormar, vilket är en utmaning då det kan vara svårt att komma tillräckligt nära även med telezoom. Vet att många inte uppskattar ormar men då blir det ännu mer intressant att fånga det vackra i ormen. Som ögats färg eller fjällens skimmer i en närbild.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Macro, Vilda djur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Hoppasjag få uppleva men ett minne som jag tycker mycket omvar när jag tog mig in i ett gammalt nedstängt pestsjukhus på Malta och hade ett par timmar av spänning, stillhet och äventyr. Bilderna kanske inte blev jättebra men hela upplevelsen i sig var fantastisk och jag tittar gärna på bilderna och minns.

Mitt sämsta fotominne:
Var när jag legat i timmar i en fors och fotat snokar. Kommer hem och ska föra bilderna på datorn, klantar till det och lyckas på något sätt formatera hela kortet utan att fått över bilderna till datorn. Men man lär sig av misstag och det var bara att åka tillbaka för att ta nya...

Min största inspiration:
Naturen

Jag fikar helst:
Inne i stan, eller på Pressbyrån på väg mot något fotoställe runt Stockhom

I kameraväskan har jag alltid:
Nikon D7000, Tamron 16-300mm och en Redbull

Drömbilden är:
skallerorm i hugget

 
Huggorm, Snok
Vanligt
2 bilder
Rovfågel
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS