Användarnamn: vargarna
Ålder: 73 år
Bor: Ludvika, Dalarnas län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1965
Medlem sedan: 2005-02-19
Senast inloggad:

Naturfotograf.Med diaprogram bl andra Året i Naturen
med bilder på vargar,lo björn,järv mm.Suttit med far i mörkrummet sen 7-8 års åldern,sen cibachrome.o nu ofta digitalt.Har varit ordförande i Ludvika fotoklubb. i drygt 7 år Men det var ett tag sen nu.Har oxå varit rovdjursansvarig i SNFs länsförbund i Dalarna i över 7 år och därvd haft diverse studicirklar om rovdjur,spårkurser för att lära folk se skillnad på Lo och Vargspår mm.Vill visa folk vad fint det är i naturen.Att va rädd o värna om.Och försöker minska motsättningarna mellan Vargförespråkare och Vargmotståndare,vilket inte är lätt.Min farfar var ornitolog min far oxå och jag växte upp med årlga sk atlasinventeringar,men märkte snart att många höll på med fåglar och jag tillförde inget nytt,när vargspår dök upp i nv värmland vintern 1976/77 blev jag fasinerad och där behövdes verkligen folk som företrädde dem och sen dess försöker jag som sagt minska motsättningarna mellan de ölika åsiktningarna.

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Vilda djur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Har många möten med vilda djur och fåglar.Såväl rovfåglar,ugglor som rovdjur.Har ibland legat en hel helg uppe på en stor sten jämte en sk lostig och lever då på en påse med nötter och russin,lite frukt och en vattenflaska.Jag kan oxå sitta uppe i ett träd en helg i närheten av en vargflock,med en skarvad livrem runt trädet för att inte ramla ner om jag nickar till.

Mitt sämsta fotominne:
Det är sådana där gånger då folk inte tar hänsyn till de vilda djuren utan skall till varje pris komma närmare,till ex de som stanna sin bil 40.-50 meter bakom min bil och gick ur bilen varvid björnen som ätit i lugn o ro någon timme,går upp på bakbenen för att se bättre (synen är björnens sämsta sinne) river loss ett köttstycke ur älgen o rusar in i skogen.

Min största inspiration:
Är de människor som jobbar ideellt med att öka förståelsen för våra rovdjur och rovfåglar..Samt när jag ser bilder positiva för en art.Jag vill fota för att försöka öka folks intresse och känsla för vår natur och dess invånare.Sen kvittar det vem som tagit bilden.

Rödhakens matleverans
Rödhakens matleverans
0 kommentarer
norge späckhuggare
norge späckhuggare
2 kommentarer
Tofsvipor i snön-1
Tofsvipor i snön-1
0 kommentarer
späckhuggarhop-2
späckhuggarhop-2
0 kommentarer
Myskoxar-5
Myskoxar-5
0 kommentarer
Vårkonser hos fiskmåsarna
Vårkonser hos fiskmåsarna
1 kommentarer
 
Njupeskär Dalarna i regn.
Vanligt
0 bilder
Norsk natur
Vanligt
0 bilder
Natur
Vanligt
10 bilder
 
 

Miops Capsule360