Användarnamn: Strixer
Ålder: 54 år
Bor: Norsjö, Västerbottens län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1996
Medlem sedan: 2005-02-21
Senast inloggad: 2020-05-06 23:19

En riktigt glad blekfet, fräknig och rödhårig typ :), som tycker att det är så förbaskat roligt att fotografera allt och alla. Kameran följer alltid med och ingen bryr sig längre att jag sticker ett objektiv i ansiktet var de än vänder sig.

Jobbar med sportbilder till lokaltidningar som extraknäck, också webbsidor, dokumentera bröllop, begravningar och födelsedags fester, enklare elektronikreparationer, inskanning och restaurering av gamla foton i photoshop, digitala orginal arbeten mm. När tid ges tjuvtränar jag i studion för ljussättning är inte det lättaste man gör och värre blir det när barn och husdjur är inblandade. Vardagsbilder om livet och hur vi lever, ger mest inspiration till att utvecklas med fotograferandet.

Tyvärr har jag ingen ork eller intresse just nu att hålla den här sidan uppdaterad med nya bilder utan lägger istället tiden på att utveckla mitt fotograferande istället....därav mitt låga antal bilder

men tack för att du besökte min sida...

// Åke

Vem är jag?


Mina intressen:
Gatufoto, Studio, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Porträtt, Utrustning

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Jag och Ricke i skogen en tidig och kalldimmig höstmorgon, så tidigt att ingen skulle vara vaken och fundera vad det var för idioter som sprang omkring och bar på en uppstoppad björn. Det verkar också som att det skall bli det mest uppmärksammade.

Mitt sämsta fotominne:
En tidig jaktmorgon satt på pass på en myr, en stor gammeltupp (tjäder) seglade in och landade 30 meter ifrån mig och började spela. smyger upp kameran ur ryggsäcken med 70-200 objektivet monterat, siktar och knäpper några bilder när den är döv av sitt spelande. skulle kolla på hur bilderna såg ut och möttes av en ilskett röd text * Inget minneskort* Det var förstås kvar hemma i kortläsaren och de andra låg kvar i bilen i fotoväskan..

Min största inspiration:
är mina barn så klart!! men gäller det fotografering är det Ricke Johansson fototeknik med ljussättning och att hitta "DET" i alla lägen. Sist men förståss inte minst - Alla flickor med vackra ögon...

Jag fikar helst:
Coca-Cola på glasflaska och Marie-kex eller pepparkakor med smör på.

I kameraväskan har jag alltid:
Det som kan behövas + lite till (så mycket jag orkar bära och rymmer)

Drömbilden är:
Det här blir en kul fråga att svara på !!! :-) Mig själv åter Ung (max 25 år), Frisk, Vältränad, Snygg, Attraktiv, Intellektuell, berest och Vältalig,(allt måste synas på bilden) vandrande på en skogspromenad i höstens färger med vårens dofter. Det är fred på jorden och alla i världen är mätta och glada! mina barn springer omkring mig, hoppar och leker utan några krav och måsten.... OBS! bilden är dessutom geotaggad "år2009" (självklart behåller jag alla mina kunskaper och erfarenheter som jag redan samlat på mig samt mina underbart duktiga och snälla barn )

Volleyboll
Volleyboll
0 kommentarer
Volleyboll
Volleyboll
0 kommentarer
Fotboll
Fotboll
0 kommentarer
SM deltävling 4
SM deltävling 4
0 kommentarer
Volleyboll
Volleyboll
0 kommentarer
SAIK - TIMRÅ
SAIK - TIMRÅ
0 kommentarer
 
Sportbilder
Vanligt
10 bilder