Annons
Användarnamn: Paddlare
Ålder: 50 år
Bor: Mölndal
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1989
Medlem sedan: 2005-02-27
Senast inloggad:

Om mitt fotande

Började fota "på riktigt" i slutet av 80-talet med ett Pentax Spotmatic-system. Detta släpades med överallt under ett sexmånaders utbytesprogram i Costa Rica och Sverige 1994, och efter det var jag hjärtligt trött på min utrustnings tyngd och osmidighet (fasta objektiv och gängfattning). Tappade sugen eftersom fotandet blev för besvärligt, helt enkelt. Höll därefter upp i nästan tio år, innan jag bestämde mig för att testa digitalt.

Med den digitala kompakten (som jag köpte för ett par år sedan) återkom lekfullheten i att fota, och dessutom behövde jag inte lägga så mycket pengar på framkallning och kopiering. Kameran och datorn kostade, men sen blev det "gratis" att fota, och jag kunde experimentera så mycket jag ville. Snart nog ville jag ha större kontroll över exponeringarna, och en större kompakt införskaffades. Den lilla i sitt undervattenshus sitter dock alltid på flytvästen då jag är ute och paddlar...

Andra intressen

Först och främst min familj, naturligtvis! Hustrun och barnen är centrum i min värld. Paddlar annars en del kajak längs västkusten och i Vänern, dels ensam, dels med far, och dels med Tjörns Kajak Klubb och Göteborgs Kanotförening. Hemsidan handlar om paddlingen, och där är jag inte särskilt petig med bilderna...

Mitt kommenterande

Jag försöker kommentera andras bilder ordentligt och sakligt. Känner ni er påhoppade på ett olyckligt sätt, eller på annat sätt inte är nöjda med saklighet eller kvalitet på mina kommentarer så är ni mer än välkomna att meddela mig detta direkt. Härmed lovar jag att förklara mig och lära av mina misstag.

Massor av bilder som förtjänar kommentarer får det inte, ibland för att de redan fått så många som säger det jag vill säga, och ibland för att jag inte finner orden som beskriver mina intryck rättvisande. Skall dock försöka bli bättre på att kommentera flera typer av bilder, och inte bara de jag tycker riktigt bra om!

Mina bilder

Jag väljer att lägga in namn och copyright i bilderna jag publicerar här, trots att jag vet att många tycker illa om det. Är naturligtvis medveten om att det rätt enkelt går att klippa eller redigara bort, men känner ändå att det är rätt för mig att göra. Hoppas att ni kan ha överseende med det. Jag försöker göra det diskret, men tydligt.

Heter numer Lidner i efternamn, men gamla bilder har fortfarande Åkerström i Copyrighttexten.

Kommentera mina bilder!

Hoppas också att ni alla (erfarna rävar såväl som blåbär) kan tänka er att hjälpa mig att utvecklas genom att kommentera mina bilders kvalitet och innehåll. Jag är tacksam för all respons, så länge ni åtminstone försöker låta bli att vara direkt destruktiva. Även om ni är väldigt oerfarna och känner er osäkra - Kommentera! Era kommentarer hjälper mig att utvecklas. Förstår jag inte vad ni menar kommer jag att fråga! =o)

 
Öde
Vanligt
1 bilder
Action
Vanligt
0 bilder
Fåglar
Vanligt
0 bilder
Stort
Vanligt
2 bilder
Smått
Vanligt
7 bilder
 
 
ANNONS