Annons
Användarnamn: hellboy
Ålder: 58 år
Bor: Stockholm, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1979
Medlem sedan: 2005-03-06
Senast inloggad:

47-årig musiker initialt från Småland men nu boendes i Stockholm. Höll länge på med UV-fotografering. Certad Master Scuba Diver med is-, vrak, utrustning-, djup-, natt- och foto som specialiteter. Har dykt och fotograferat i Nordamerika, Asien, Afrika samt Europa. Gillar kalla vatten mest men har även lärde mig att uppskatta "cocktail-dyk" på senare år. Dykningen ligger nog bakom min nu dock tror jag. Har tappat intresset.

Bortsätt från fotografering och musik upptar även motorcyklar min tid. Höll länge på med veteranmotorcyklar men skaffade en ny HD efter att ha klämt fingret i en slipmaskin. Allt läkte ihop bra men jag kom på att det är korkat av en musiker att mecka hojar. Så jag la ner veteranhojarna. Kör sedan 2009 en BMW R1200GS Adventure-hoj. Stor offroad/äventurshoj som även funkar på asfalt. Har blivit en del långresor i Skandinavien, Östeuropa, Färöarna/Island, Ryssland/Sibirien/Mongoliet etc. Till sommaren 2013 bär det av till Georgien, Azerbaijan, Turkmenistan, Iran, Irak, Turkiet och hem via forna Östeuropa. Är tanken.....

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Gatufoto, Nattbild, Macro, Studio, Svart-vitt, Digital efterbehandling, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Oj oj. Många. Blir nog ett undervattensdyk på Sipadan utanför Borneo då jag vart helt omsvärmad av ett gigantiskt stim med barracudor. Såg inte handen framför mig och fick några riktigt bra och surrealistiska bilder.

Mitt sämsta fotominne:
Skulle ut på en hel helgs fotograferande i våras med min då splirrans nya D200. Satte mig i bilen och åkte i många timmar på lördag morgon. När jag kom fram visade sig att jag glömt alla batterierer både till kameran och blixtar på köksbordet hemma. Vart inte en bild tagen den helgen. 40 mil i bil i onödan....

Min största inspiration:
Lekfullheten är viktig för mig. Söker alltid efter ett spännande uttryck så jag exprimenterar gärna med billiga leksakskameror och liknande. Lite rädd för att fastna i det sterila och perfekta resultatet man får med bra kameror. Jobbar med musik till vardags och det är likadant där. Brukar bli bra om man blandar digitalljud med gamla rörprylar, analogsyntar och billiga leksakskeyboards.

Jag fikar helst:
Om jag hade haft tid hade jag gärna fikat hela dagarna. Nu har jag inte det så det händer tyvärr inte så ofta. Men te och en macka slinker ner ibland.

I kameraväskan har jag alltid:
En Holga och en pinhole kamera. Förutom dom "bra" prylarna.... Tycker om stämningen i gamla toy kameror.

Drömbilden är:
Vitval. Världens coolaste varelse. En dag så..... :)

 
Tilt shift....
Vanligt
6 bilder
Motorcyklar.....
Vanligt
4 bilder
Humor
Vanligt
0 bilder
Largen
Vanligt
0 bilder
Tioman Island
Vanligt
0 bilder
Isdyk
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS