Annons
Användarnamn: schang
Ålder: 46 år
Bor: Täby, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1995
Medlem sedan: 2005-03-10
Senast inloggad: 2019-12-05 21:16

Jag är en glad amatör som fotar mycket i vågor; ibland inget alls, ibland ständigt med kameran i hand. Jag gillar att fota "dokumentärt", alltså inte arrangera bilder (termen som sådan känns dock lite väl ambitiös för mig), speciellt när det gäller människor. Tycker att man får bättre känsla i bilderna då. Ofta tycker jag bilderna blir "så där", men när vänner och bekanta säger att de är fina och att jag har fångat stämningen bra, så är det kanske så? Det är svårt att bedömma sina egna bilder... Gillar också att fota djur och natur, små detaljer (macrogluggar är kul), motorcyklar (ett annat intresse). Jag är nog mer intresserad av det visuella och estetiska i bilderna än budskapet, många gånger, även om det inte alltid är så.

Sedan skall jag erkänna att jag är lite teknikfokuserad, ingenjör som man är (den roligaste kursen på högskolan var f.ö. "optisk konstruktion" där vi studerade alla möjliga optiska problem med linser och gjorde en hel del datorlabbar och öven praktiska labbar. Skitkul!). Men jag uppskattar verkligen fina bilder och försöker utöka mina "artistiska" färdigheter.

Hur som helst är det kul och det är väl det som är hela vitsen. ;-)

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Macro, Reportage / Situation, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Produkter

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Hmm, kanske nog mest beroende på sällskapet (bilderna blev väl "så där"), men en vecka på Gran Canaria tillsammans med en mycket trevlig tjej, ligger bra till.

Mitt sämsta fotominne:
Alla gånger när man precis köpt sig en ny kamera eller ett nytt objektiv och i spänd förväntan bränner av en massa bilder bara för att konstatera att en uppgradering av ens egna färdigheter inte följde med i paketet...

Min största inspiration:
Oj, svårt, det finns så många. Men alla duktiga fotografer som kan ta en kanonbilder med en skitkamera (jämfört med oss amatörer som mest kan ta skitbilder med en kanonkamera) inspirerar.

Jag fikar helst:
Ja...

I kameraväskan har jag alltid:
kameran...

Drömbilden är:
..inte tagen ännu. Kanske på en av Afrikas savanner?

Redan de gamla grekerna...
Redan de gamla grekerna...
5 kommentarer
Haga 3
Haga 3
0 kommentarer
Vår
Vår
1 kommentarer
Nu kommer han med kameran igen...
Nu kommer han med kameran igen...
6 kommentarer
Linnéa
Linnéa
3 kommentarer
Norge
Norge
12 kommentarer
 
macro
Vanligt
2 bilder
Blandade bilder
Vanligt
4 bilder
Personer
Vanligt
1 bilder
Landskap och natur
Vanligt
9 bilder
 
 

B+W Filter