Annons
Användarnamn: Dimage7d
Ålder: 63 år
Bor: Luleå (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1975
Medlem sedan: 2005-03-22
Senast inloggad:

Jag är en amatörfotograf med 25+ års erfarenhet :)

När jag tittar tillbaks i mina negativalbum så hittar jag bilder från 1975. Det började med "fritt valt arbete foto" under handledning av en fotograf vid namn Anders Alm. På den tiden var det svartvitt som gällde. Efter många år med svartvitt började jag jobba med dia. När jag fick barn tog negativ färg över helt enkelt för att jag inte hade tid att kopiera bilder. Gjorde några experiment med att kopiera färg, det var kul. Hittills var det SLR som gällde, ett kort mellanspel med digitalkompakt och nu sluts cirkeln med en digital systemkamera. Känns inspirerande med digitalteknikens nya möjligheter.

Är en sån som alltid tar med kameran för att kunna fånga skeenden när dom inträffar. Det blir mest bilder runt familjen och fritiden men även försök till lite mer konstnärliga alster.

Som du ser i albumet finns ingen riktig linje, det är mest "snapshots". Skulle vilja jobba lite mer målinriktat med projekt eller porträtt. Att själv skapa en bra bild.

Har börjat uppskatta och använda RAW-formatet för att ha större möjligheter i "mörkrummet".
Använder iMatch för att försöka hålla ordning på alla bilder.

Kameror som passerat; Yashica J5, Chinon-CE5, Nikon F-801, Nikon Coolpix 950, Canon Powershot A40 och nu KonicaMinolta Dynax 7D.

 
Egypten 2006
Utställning
9 bilder
Konsert
Vanligt
0 bilder
Tåg
Vanligt
0 bilder
Dachau
Vanligt
0 bilder
Natur
Vanligt
0 bilder
Nattbilder
Vanligt
0 bilder
Diverse
Vanligt
1 bilder
Porträtt
Vanligt
0 bilder
Möten
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS