Annons
Användarnamn: Bombus
Ålder: 55 år
Bor: Huddinge, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1988
Medlem sedan: 2005-04-01
Senast inloggad:

Periodare som började med en Minolta 7000. Kameran hamnade i "byrålådan" någon gång på 90-talet annat än på större händelser. Började fota så smått digitalt 2003 med en Canon PowerShot G3. Företrädesvis naturbilder och macrofoto. Gick vidare till en långzoomare, Canon PowerShot S3 IS. Trodde då att jag tog ett kliv uppåt med fler pixlar och en ganska imponerande optisk zoom (till skillnad från G3'ans 3ggr. Dessutom kunde man kliva närmare vid macrofotande. Blev dock besviken på bildkvaliten. G3'an hade 4 Mp och jag har gjort utskrifter i 70X50 cm som blev helt OK tack vare (tror jag) tokigt bra optik. S3'an var mer en leksakskamera med sina inbygda redigeringsmetoder och motivprogram. Tomten kom till julen -09 med en Nikon D5000 och två kitobjektiv som ganska raskt har kompletterats med en massa annat kul. Det har blivit kul att fota igen (efter besvikelsen med S3'an) och jag kommer att bli mer aktiv här också vad det lider.
Tills dess, ha det gott.
/Johan

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Gatufoto, Macro, Vilda djur, Arkitektur, Digital efterbehandling, Husdjur / Tamdjur, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Mitt bästa fotominne:
När jag skolkade från jobbet och åkte till Dalarö för att göra ngt roligare. Väl där ute så hör jag ett hoande och börjar smyga runt och hittar ganska snart en berguv uppe i en tall. Fick till ett par riktigt bra (tycker jag) bilder med den i övrigt stora besvikelsekameran S3 IS. Denna gång var jag dock nöjd med det stora zoomomfånget.

Mitt sämsta fotominne:
Jag reste jorden runt med två kompisar under -91 och i Singapore handlar vi loss grjor till våra Minoltor (jag en 7000 och de andra hade var sin 5000). Bland inköpen fanns ett cirkulärt pol-filter för det hade jag läst att man skulle ha. Vad jag inte hade läst handlade om exponeringskompensation, Jag litade på mitt tekniska underverk och har en drös med underexponerade bilder från en av jordens vackraste platser, Bali

Min största inspiration:
Lennart Nilsson. Mannen tar fantastiska foton, bidrar till vetenskaplig och medicinsk utveckling och är fortfarande aktiv som 80 plussare och verkar vara en hyvens snubbe dessutom.

Jag fikar helst:
Kaffe, svart som himlen en månlös natt.

I kameraväskan har jag alltid:
.....eh kamera

Drömbilden är:
Andra har redan tagit den så det blir inte ett originellt motiv men... att få plåta jorden utifrån rymden, kanske stående på månen, eller hängandes i en "navelsträng" från en rymdfärja. Ja djäv**r. Det vore nåt.

 
HDR
Vanligt
0 bilder
Blommor
Vanligt
5 bilder
Djur
Vanligt
0 bilder
Macro
Vanligt
5 bilder
Mobilbilder
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS