Annons
Användarnamn: hrspicar
Ålder: 63 år
Bor: Falköping, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1971
Medlem sedan: 2005-05-08
Senast inloggad: 2024-04-01 08:51

För att fatta mig mycket kort så är jag en tysk dalmas som bor i Göteborg. Jag har många intressen som sportdykning, resor, foto och kreativ datoranvändning. Jag sjuksköterska och arbetar för Vinga Team som är ett internt bemanningsteam på Sahlgrenska Sjukhuset.
Jag fick min första kamera när jag var elva år. Entusiasmen över att fotografera var till en början stor men tyvärr lade jag kameran åt sidan några år senare. Inför min första långresa till Asien 1998 köpte jag en systemkamera och en enkel vattentät kamera. Nu blev det kul att fotografera igen. I takt med att min hemsida vuxit fram så har också fotokunskaperna ökat. Mina främsta intressen inom foto är undervattensbilder och panoramabilder.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Vilda djur, Action / Äventyr

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Skadeglädjen sägs vara den enda sanna glädjen. Så mitt bästa fotominne är när mina kaxiga dykfotokompisar hade slut på film. Då simmar en sköldpadda fram och interagerar med en av dem. Ögonblicket var över på 10 sekunder så min bild blev väl inte den bästa. Men jag har en bild och kunde sedan följa sköldpaddan i 10 minuter. Vem sa att "digitalt är skit"?

Mitt sämsta fotominne:
När mitt XD-kort havererade och en hel dags undervattensbilder från Fiji gick åt helsike.

Min största inspiration:
Martin Edge.

Jag fikar helst:
Te och smörgås.

I kameraväskan har jag alltid:
Kraftig blixt med kabel och liten reflektor.

Drömbilden är:
Inte tagen ännu...

 
Undervattensbilder
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS