Annons
Användarnamn: Svärd
Ålder: 64 år
Bor: Åkersberga, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1975
Medlem sedan: 2005-05-15
Senast inloggad:

Började fotografera runt 1975 och var då en otroligt aktiv och hängiven fotograf. Intresset falnade så sakliga och under en lång period var jag enbart en familjefotograf som fotograferade familjen, semestrar och minnesrika händelser med "typ" pocketkamera.

När den digitala fotovågen kom så blev jag åter en hängiven amatörfotograf. Nu var det enkelt att fotografera och det gick enkelt och snabbt att se sina bilder. Fotointresset ökade snabbt lika snabbt som den tekniska utveklingen. Nu har jag återigen en systemkamera-utrustning som så saktliga växer med intresse, behov och pengar.

Jag söker fortfarande efter mitt bildspråk men just nu verkar det helt klart luta åt hållet "verklighetsnära fotografering".

Hur som helst så anser jag att foto är en helt underbar hobby som ger så mycket glädje och tillfredställelse oavsett vad man har för syfte, inrikting och bildspråk.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Vilda djur, Arkitektur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

Mitt bästa fotominne:
5 dygn på Gotska sandön med bara fotografering att tänka på.

Mitt sämsta fotominne:
Ny kamera före julen 2006 och inget dagsljus att tala om.

Min största inspiration:
Ljuset.

Jag fikar helst:
En slät kopp kaffe bara.

I kameraväskan har jag alltid:
En liten riskudde som kan fungera som stöd eller underlag åt kameran när man behöver lång exponering eller själv vill vara med på bilden.

Drömbilden är:
Inte tagen ännu.

 
Fotoklubbsbilder
Vanligt
2 bilder
Platser
Vanligt
4 bilder
Djur
Vanligt
0 bilder
Höst
Vanligt
0 bilder
Solarization
Vanligt
0 bilder
Landskap
Vanligt
0 bilder
Närbilder
Vanligt
3 bilder
Blandade bilder
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS