Annons
Användarnamn: peber
Ålder: 63 år
Bor: Alingsås, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1977
Medlem sedan: 2005-05-26
Senast inloggad:

Foto presentationsbild: Thore Lundqvist.

Jag har plåtat dia sedan 70-talet. Fotointresset har varit dalande men väcktes till liv genom inköp av digital kompaktkamera våren 2005. Först kom den analoga systemkameran fram igen och en filmscanner inköptes. Sommaren 2006 började analoga systemkameran krångla så jag har skaffat en digital dito... Därifrån har det "rasat iväg" så nu har jag en ganska omfattande utrustning. Jag redigerar alla mina bilder i Lightroom och Photoshop.

Jag är styrelsemedlem i Alingsås fotoklubb, ett härligt gäng som inspirerar och utmanar! Jag fotar mycket åt kyrkor, föreningar osv under en Creative Commons-licens men det blir också en del annat för att utveckla mig som fotograf. Jag har utvecklat en förmåga att skapa kontakter så jag kan få vara med och fota i en del väldigt roliga sammanhang, jag har bland annat i år fått fota en del sport på hög nivå vilket lärt mig mycket. Och då kommer vi till det jag tycker är roligast med foto, nämligen de sociala kontakterna. Jag får träffa så mycket roligt folk när jag är ute och det är i mångt och mycket det som driver mig framåt. Finns inget bättre än att "tjöta foto", gärna över en fika... :)

Just nu har jag inga bilder upplagda, det beror på att jag upptäckte att bilderna här var "gammal skåpmat". Därför har jag raderat rubbet, nya bilder kommer!

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Reportage / Situation, Sport / Motorsport, Digital efterbehandling, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Jag har under säsongen 2014/2015 fått fota en del matcher med Alingsås handbollsklubb (AHK) inklusive SM-finalen i Scandinavium. Även om de "bara" blev näst bäst i år är det ändå ett starkt minne!

Mitt sämsta fotominne:
Varje gång det händer att jag har tid och möjlighet att ge mig ut och fota men har ingen som helst inspiration. Frustrerande!

Min största inspiration:
Erik Malm, Brutus Östling, Hans Strand med flera som fotograferar natur med känsla...

Jag fikar helst:
Cappucino eller Latte samt en macka med Brie och Salami. I skogen vill jag ha kaffe med svettig ostmacka, mums!

I kameraväskan har jag alltid:
För det uppdraget nödvändig utrustning. :)

Drömbilden är:
Vet faktiskt inte riktigt... kanske få fota nån riktigt känd artist på en konsert...

ANNONS