Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Sven_H
Ålder: 71 år
Bor: Lomma, Skåne län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1961
Medlem sedan: 2005-07-07
Senast inloggad:

Hej
Välkommen hit.

Jag började plåta i början av sextiotalet med en AGFA-kamera som jag inte kommer ihåg modellen på. Via bl.a. Kodak Instamatic 100 (före blixtkuben) så skaffade jag mig min första systemkamera 1972. Det var en Konica Autoreflex T, en av de första systemkamerorna med exponeringsautomatik som fanns på marknaden. Den ansågs av förstå-sig-påarna inte vara någon "riktig kamera". En riktig fotograf skulle minsann ställa in allt själv. Jag som fotade mycket biltävlingar tyckte dock att Autoreflexen var suverän. När det går undan har man inte har nån tid för finlir.

Något år senare kompletterade jag med "värstingen" Autoreflex T3. Den har jag nu, inte utan saknad, avyttrat.

Under många år bestod fotograferandet mest i att pliktskyldigast dokumentera barnens uppväxt, men i och med införskaffandet av en digital systemkamera har jag kommit igång med "riktigt plåtslageri" igen.

Vem är jag?


Mina intressen:


I kameraväskan har jag alltid:
ont om plats

 
Det glömda rummet
Vanligt
1 bilder
Gatufoto
Vanligt
0 bilder
4 fun
Vanligt
8 bilder
Ljus
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS