Annons
Användarnamn: JohanOlovsson
Bor: Valbo, Gävleborgs län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Medlem sedan: 2005-07-22
Senast inloggad:Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Barn, Bröllop, Mode, Reportage / Situation, Studio, Posering, Mörkrum, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Arkitektur, Digital efterbehandling, Produkter, Porträtt, Husdjur / Tamdjur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker forum är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Då jag satt på huk en meter ifrån en grävling med min digital kompakt på natten. Jag hade fotat grävlingen på avstånd med blixt en stund innan utan att den märkt något. Jag gick långsamt närmare och närmare, för att fatta mig kort, så tillslut var jag ca en meter ifrån, där sitter jag och försöker fokusera. Samtidigt märker jag att grävlingen som är metern ifrån mig, har lagt märke till mig, jag fryser då och sitter blixt stilla i en evighet, tillslut fortsatte den att äta, fortfarande bara en meter ifrån. Jag tar då bilden med blixt då den får syn på mig och reser sig högt och fräser. Och fy H*LVETE vad rädd jag blev ;D. Nu är det ett beroende jag har :).

Mitt sämsta fotominne:
Första gången jag gick med kameran om axeln på stan. Grymt vad man kände sig uttittad.

Min största inspiration:
Dem som ser foto i en "konstnärligare" vinkel, så som Terje Hellesø.

Jag fikar helst:
En dricka bara.

I kameraväskan har jag alltid:
Någon av mina älskade kameror :) Minolta XG-1n eller min Nikon D200. Eller kanske båda :)

Drömbilden är:
Närbilden på en grävling eller bäver med ett vidvinkel i dagsljus.

 
Hur gör djur.
Vanligt
1 bilder
Kritik
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS