Annons
Användarnamn: Bokblad
Ålder: 69 år
Bor: Bjärred, Skåne län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1960
Medlem sedan: 2005-08-12
Senast inloggad:

Fotograferat har väl de flesta gjort hela livet, därför skrev jag 1960 för då fick jag en plastig Kodak kamera i födelsepresent. Som 6-åring tog jag många foto med den. Sen växlade intresset mellan instamatic kameror och min sista "riktiga" kamera 24x36 var en Yasica "nattkameran". Mellan ca 1972 - 1997, filmade jag mest med video då det var något som jag ville spara på.

Så ca 1997 fick jag tag i en billig digitalkamera med jättelåg upplösningl. Jaq började fotografera lite igen. Lite kvalitet på fotona blev det först med en "Nikon Coolpix 4300", senare skaffade jag en "Nikon D70". Det är ju först de senaste åren som kameror med bra upplösning har blivit ekonomiskt överkommliga för mig. Nu har jag åtrgått till kompakt kamera och ställt systemkameran en D200 på hyllan.
Idag använder jag en liten Panasonic kompakt systemkamera eller en Leica kompaktkamera som jag är supernöjd med. Egentligen är de som alla andra kameror men för mig är det något magiskt med just Leica. Nu är det ju inte en proffskamera men å andra sidan sett är ju jag inget proffs, jag "fottar" för det är kul.
Hmm det gör nog proffsen med föresten.

Hösten 2012 köpte jag en Leica X1. Mmmm säger jag bara, fast barn och sport är svårt att fotta med den om man använder AF.

Jag är alltid nybörjare då jag jämför mitt med andras alster. Så jag är och förblir en nybörjare och vill bli behandlad som en sådan. Så är min fotografiska historik.

Jo föresten, jag tar gärna en tur på min Harley då solen skiner och givetvis finns oftast en digital kompakt kamera med och om ingen annan så får en mobilkamera typ Iphone duga.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Macro, Svart-vitt, Vilda djur, Husdjur / Tamdjur, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto, Bilddagbok

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Jag fikar helst:
Kaffe eller svart kryddat Chai gärna med mjölk

I kameraväskan har jag alltid:
Kompaktkamera Leica X1 i svart vitt eller X2 i färg

 
Mina bilder
Vanligt
6 bilder
 
 
ANNONS