Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Diomedea
Ålder: 44 år
Bor: Umeå, Västerbottens län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1992
Medlem sedan: 2005-08-18
Senast inloggad:

Har nyligen (hyfsat nyligen...) flyttat till Umeå från Aberdeen, men har levt nästan hela livet på västkusten.

Älskar allt skapande, och speciellt bildskapande, antingen det är med pensel eller kamera. Jag är mestadels en filosoferande landskapsfotograf, och fotar helst inte saker som rör sig och håller på, då jag måste fundera igenom varje bild jag tar alldeles för länge innan jag vågar trycka av...

Även om jag periodvis fotar mer än jag målar, så ser jag mycket av fotograferandet som förstudier till målandet, ett fotografi känns inte riktigt "färdigt" för mig!

Fotar numera digitalt, då det snabbar upp arbetsflödet och även har otroliga fördelar när det handlar om att kommunicera om pågående konstprojekt.

Har ej bestämt om jag skall betala nytt medlemsskap och fortsätta lägga in bilder, eller om jag istället skall satsa på en egen foto/konsthemsida.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Reportage / Situation, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Linux och jag tycker bilder är roligast.

Mitt sämsta fotominne:
Tekniska haverier, batterier som tar slut mm. Man får se till att undvika sådant helt enkelt. Annars är fotande en skapande process, så det kan aldrig gå dåligt, hur resultatet än blir så utvecklar man sitt bildseende!

Min största inspiration:
får jag från bildkonsten och litteraturen.

Jag fikar helst:
Fikar helst inte, utan föredrar en spännande måltid istället!

I kameraväskan har jag alltid:
Förutom kameran (helst bara med max två objektiv, mer behövs inte) så finns lite linsduk och tyvärr ofta lite barr och kondens... trots att väskan är en Ortlieb drybag... borde kanske skaffa vädertätad kamera :-)

Drömbilden är:
livets essens koncentrerad i en ruta. Drömbilden finns inte, men är alltid värd att sträva mot. Hmm blev visst lite Platon där...

 
Porträtt
Vanligt
1 bilder
Min skotska ådra
Vanligt
4 bilder
Svartvita känslor
Vanligt
1 bilder
Blandad färg
Vanligt
4 bilder
 
 
ANNONS