Annons
Användarnamn: pul
Bor: Vagnhärad, Södermanlands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1999
Medlem sedan: 2002-03-14
Senast inloggad:

Är en nyväckt amatörfotograf, har vuxit upp med en pappa som ofta fotograferade blommor och oss barn och därför är jag väl rätt luttrad med hela bild biten. Kanske därför det tog lite tid innan jag själv kände att jag ville försöka.

Mina första försök med kamera gjordes med min fars gamla chinon ce-4s kamera, pentax-k fattning, han hade lite olika tillbehör såsom närbildsringar, konverter och filter.
Exprimenterade lite i ett år, gick bland annat en fotokurs för en fotograf som heter bosse folcker.
Efter det så var jag less på oskarpa bilder, jag hade väldigt svårt att lyckas med skärpan på framförallt familje porträtt och liknande så en sommar inhandlades en ny Pentax mz-7 med ett 28-80 objektiv.

Var rätt nöjd med den...hann även med att skaffa lite tillbehör, såsom gulfilter, närbildslins...

Har även provat lite olika filmer, har fujis diafilm med 50ASA som favoritfilm vad det gäller resultatet men dessvärre har jag inte har nån projektor fast jag har en scanner, en Canon 5000f och den har iallafall gjort att jag äntligen kan få in diabilder på hårddisken.
Fotade En dag i sverige men blev hör och häpna inte utvald att vara med i boken. :)

Mina favoritbilder består mest av porträtt eller natur...önskar att jag var varmare i kläderna så att jag kunde ta lite mer konstnärliga porträtt men jag hoppas att med övning så kommer erfarenhet.
Nu har jag gått och blivit digital på heltid också, skäms nästan att säga det men min Canon A620 tar minst lika bra bilder som min systemkamera och har den stora fördelen att den visar resultatet direkt och jag slipper en massa "skitbilder" som jag annars varit tvungen att framkalla och betala för.

Nu har jag oxå avancerat till att slippa titta på skärm när jag fotar, en nyinförskaffad Pentax K110D ligger alltsom oftas här bakom mig och väntar på att användas. Vilken skillnad det är mot att fota med kompakt.
Hela sättet känns proffsigare.

Just nu ligger väl inspirationen i träda känns det som, lyckades inte ens gå ut och fota höstskogen. Det som jag alltid gillar mest.

Vill helst fota modeller i vackra miljöer eller kläder men ekonomin sätter stopp känner jag. Ska man få bra resultat känns det som att man måste hyra in en modell och sminkös vilket kostar och så behöver man lite fotoparaplyer osv...och då är man rökt.

Äh, det vänder säkert, snön ligger ju ute nu åtminstone så kanske kan man piggna på snart.

Länge sen jag skrev något här men just nu ligger snön fortfarande och mina reflektioner stämmer till punkt och pricka. Inspirationen är rätt låg.
Hade faktiskt en topp i våras när jag var medlem på facebook och hade fotobloggning mer som ett intresse. Tyvärr tog facebook alldeles för mycket tid i anspråk så där har jag gått ur och då föll fotointresset igen.
Det var andra människors kommentarer som triggade mig och att det gick så otroligt lätt att tanka upp nya bilder.


Oj oj oj så länge sen jag var inne här. Så går det när mobila kameror gör inträde samtidigt som ekonomin inte tillåter uppgradering av den övriga tekniken. Surt att säga helt klart men för mig så slutade systemkameran att följa med på resor och liknande för att den helt enkelt tog för mycket plats.
Istället började mobilen smattra och nu när jag har en iphone8 plus så måste jag ändå säga att bilderna GÅR att ta rätt hyfsade även om de såklart inte går att jämföra med min systemkamera.
En annan sak som ställde till det var att jag bytte från PC till MAC och plötsligt inte hade photoshop längre, nåt som var halva nöjet.
Håller tummarna att jag kan få igång fotointresset på mer seriös nivå igen men det lutar åt redigering på ipad istället.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Barn, Posering, Svart-vitt, Porträtt

Mitt bästa fotominne:
Mitt första bröllopsbildsförsök som blev väldigt lyckat. Utomhus vid Nynäs slott i södermanland med lätt snöfall i luften.

Mitt sämsta fotominne:
När jag fick tillbaka bilderna efter mitt första försök med en hasselbladare...hade använt en extern ljusmätare istället för min vanliga kameras inbyggda...alla bilder blev alldeles för ljusa och tråkiga...aptrist.

Min största inspiration:
Vackra kvinnor faktiskt. Drömmer om att kunna fånga blicken och känslan hos en mycket attraktiv kvinna, utan att det blir porrigt eller sexistiskt.

Jag fikar helst:
överallt....

I kameraväskan har jag alltid:
Äntligen en systemkamera igen, Pentax K110D...plus en liten CanonA620

Drömbilden är:
Svartvit, allvarlig och på en vacker kvinna med blicken intensiv så att betraktaren verkligen känner att hon tittar igenom fotot. Kanske sitter hon funderande med hakan eller kinden lutad mot handen.

stilleben
stilleben
0 kommentarer
#916022
#916022
0 kommentarer
Provsession
Provsession
0 kommentarer
Test...
Test...
1 kommentarer
#916028
#916028
0 kommentarer
rocker?
rocker?
3 kommentarer
 
bilder för nya kameran
Vanligt
2 bilder
galleriet
Vanligt
8 bilder
 
 
ANNONS