Annons
Användarnamn: Palin
Ålder: 68 år
Bor: Sollentuna, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1973
Medlem sedan: 2005-08-26
Senast inloggad:

Hej!
Har en liten paus i hobbyfotograferandet... inspirationen tycks inte vilja komma...fotar en del men är inte nöjd med resultatet.

Första egna kameran var en manuell Ricoh halvbildskamera som jag fick i present och där jag experimenterade friskt med varierat resultat.
Fotograferade mycket med en halvautomatisk Praktika på slutet av 1970-talet men eftersom jag inte hade eget lab så blev det så dyrt och med barnens intåg i ekonomin lades det mer seriösa fotograferandet på hyllan för att ersättas av semester och högtidsfoton

Återuppväckt hobbyintresse med digitalkamerans intåg dels ser man hyffsat resultatet på en gång dels kan man experimentera mycket utan att det får vida ekonomiska konsekvenser. Fotograferar mer med känsla än med teknik. Först kommer bilden sedan tekniken.

För mig är bilden det viktiga inte den tekniska perfektionen och ska sanningen fram så gör jag det mest för egen del och skulle någon annan gilla samma saker som jag så är det naturligtvis roligt. då jag spenderar mina arbetsdagar framför datorn vill jag komma bort från det på fritiden så jag vill ha så lite efterarbete i datorn som möjligt. Lämnar hellre en bild operfekt än spenderar ändlösa timmar åt att åstadkomma perfektion. Sånt överlåter jag till andra entusiaster.

Arbetar som skribent och fotograf på deltid.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Vilda djur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
På 8 meters avstånd stod en älgko, tog en massa bilder men det var för mörkt och hon rörde sig hela tiden så bilderna blev skit men upplevelsen att se men inte synas var häftig.

Mitt sämsta fotominne:
När jag tappade min förra kamera och den föll i durken och gick sönder så att den inte gick att reparera

Min största inspiration:
De gamla målarmästarna, Van Gogh, Bruno Liljefors m fl. Vill gärna skapa bilder som de målade tavlor.

Jag fikar helst:
i båt eller vid stranden

I kameraväskan har jag alltid:
Nikon D50 Sigma 28-300 SB600

Drömbilden är:
En knivskarp bild på en rovfågel som slår ett byte och att äntligen få en skarp bild på kärrhöken som har gäckat mig i två år nu genom att alltid bli suddig :-)

 
Collage
Vanligt
2 bilder
action
Vanligt
0 bilder
Views from New Zealand
Vanligt
0 bilder
flygbilder
Vanligt
0 bilder
Musik
Vanligt
0 bilder
Stockholmsbilder
Vanligt
0 bilder
Skärgårdsbilder fyrar m m.
Vanligt
0 bilder
Reklam och julkort test
Vanligt
0 bilder
Vatten
Vanligt
0 bilder
Båtar
Vanligt
0 bilder
Porträttsförsök
Vanligt
1 bilder
Animals tame and wild
Vanligt
4 bilder
Idrott
Vanligt
0 bilder
Känslor och stämningar
Vanligt
2 bilder
Lyckliga tillfällen
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS