Användarnamn: Panoreda
Bor: Hässleholm, Skåne län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1968
Medlem sedan: 2005-11-22
Senast inloggad:

Har nästan alltid (någon) kamera med mig. Fotograferar ibland planerat för någon hemsida eller trycksak, men oftast bara för nöjes skull sådant jag snubblar över. Är road av tekniken som sådan och att hela tiden lära nytt, men syftet är alltid att få till bilder som förmedlar en känsla.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Macro, Barn, Studio, Svart-vitt, Arkitektur, Porträtt, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Island 1981. Tre veckors strapatser i en gammal jeep, ett läckande tält , en begagnad Minolta SRT101 och världens märkligaste natur. I goda vänners lag.

Mitt sämsta fotominne:
Personalfotografering på jobbet med 40 personer utplacerade och en reflexskärm som hade stötts till så att blixten tittade fram och sabbade exponeringsautomatiken. Eftersom jag själv skulle vara med såg jag inte i tid att alla bilderna var kraftigt underexponerade och oanvändbara. Använder numera alltid M vid sådana tillfällen.

Min största inspiration:
Att i bilden eller genom sökaren göra nya upptäkter. Dubbeltydigheter i bilder är kul.

Jag fikar helst:
Ja - kaffe för det mesta.

I kameraväskan har jag alltid:
Jag packar den varje dag med vad jag räknar med att behöva, men oftast kommer min 5D, makrot på 100 mm och de båda zoomarna 17-40 och 70-200 med. Och skulle det bli för mycket för dagens aktiviteter så får hela kameraväskan stanna hemma och det blir G9:an i fickan i stället.

Drömbilden är:
Svår fråga - omöjlig att besvara annat än med floskler. Kanske en bild som blev exakt som man tänkte sig. Eller helt annorlunda på ett bra sätt:)

Källarvalv
Källarvalv
0 kommentarer
Första vårdagen
Första vårdagen
0 kommentarer
Solstråle
Solstråle
0 kommentarer
Budareflexioner
Budareflexioner
4 kommentarer
Dress & communication codes
Dress & communication codes
1 kommentarer
Höst i våtmarken
Höst i våtmarken
6 kommentarer
 
Svartvitt
Vanligt
1 bilder
Vatten
Vanligt
2 bilder
Miljöer
Vanligt
2 bilder
Krumelurer
Vanligt
5 bilder
 
 

Miops Capsule360