Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: F.HENNING
Ålder: 47 år
Bor: Köpingsvik, Kalmar län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1994
Medlem sedan: 2005-11-25
Senast inloggad:

Pedantisk, ordningssam med stort öga för nattfotografering. Intresset började av en slump då jag hittade en pocketkamera i en buske. Därefter blev det en ny bättre pocketkamera...sedan en Pentax systemkamera och därefter en Canon EOS 100...därefter en Canon EOS 5...och därefter...en Nikon F3 och även en till med motor...och därefter en Hasselblad 500 CM...och så idag en Canon 5 D Mark II.

Har läst fotolinjen på Gotland och även gått Fotoskolan i Gamleby (3år). Har också jobbat som assistent i Göteborg åt fotograf Håkan Ludwigson.

Är sedan länge tillbaka aktiv i Ölands Fotoklubb.

www.olandsfotoklubb.se

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Studio, Svart-vitt, Arkitektur, Digital efterbehandling, Produkter, Porträtt, Utrustning, Fine Art Nude, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Svårt det där. Kanske på toppen av Ayers Rock med min Hasselbladare och stativet. Var lite kul att ta självporträtt i det fina vädret och varma vinden med turister runtomkring.

Mitt sämsta fotominne:
Kommer inte på något speciellt...men förmodligen de tillfällen då man inte haft lösningar på problem eller haft någon inspiration. Likaså de tillfällen då man fotat saker som varit såååå oinspirerande.

Min största inspiration:
Det där varierar hela tiden. Men några som inspirerat är dessa: Michael Kenna, Dawid, Chase Jarvis, Håkan Ludwigson, Peter Bialobrzeski, Frederik Lieberath.

Jag fikar helst:
Då tar jag med mig några mackor med vanligt pålägg. Skinka, ost. Gärna bullar. Någon frukt. Äpple eller banan. Sommartid kan drickat vara juice eller bubbelvatten. Vintertid varm choklad, varm blåbärsdricka eller thé som jag smaksatt hemma. Tepåsar går...men helt lösthé. Kaffe kan jag i undantagstillfälle dricka, men jag tar aldrig med mig själv.

I kameraväskan har jag alltid:
De objektiv jag tror att jag kommer använda för ändamålet. ND-filter stoppas ned ibland. Laddade batterier och tillräckligt med minneskort. Blixten med TTl-kabel brukar oftast hänga med oxå. Uppladdningsbara batterier.

Drömbilden är:
Har ingen drömbild...utan önskar mest stöta på de där motiven som jag känner när jag ser...att de blir jättebra.

 
BLANDADE BILDER
Vanligt
2 bilder
AUSTRALIEN OCH THAILAND
Vanligt
8 bilder
 
 
ANNONS