Annons
Användarnamn: tks
Ålder: 43 år
Bor: Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2006
Medlem sedan: 2006-01-01
Senast inloggad:

Någon har sagt att det är stor skillnad på att ta bilder och att fotografera. Min första kamera köpte jag 1999, och jag tyckte det var väldigt roligt att ta bilder, mest i dokumentativt syfte. Då lät jag kameran sköta hela jobbet i auto-läget, men det faller som sagt mer under "ta bilder" än att "fotografera", enligt uttrycket ovan.

2006 köpte jag och sambon tillsammans vår första digitala systemkamera. Då vaknade mitt fotointresse på riktigt. Jag blev intresserad av tekniken bakom fotograferandet, och i mars 2006 började jag fotografera - eller - ta bilder mer seriöst, och sedan dess har intresset bara ökat. Sambon tog över vår tidigare gemensamma kamera, och jag skaffade en annan kamera som tidigare levt sitt liv på en dagstidning. Den fungerar utmärkt för mig. Övrig utrustning har också utökats, ett objektiv i taget, och just nu känner jag mig väldigt nöjd - jag kan koncentrera mig på att försöka ta bättre bilder utan att bekymra mig över huruvida objektiv etc är en begränsande faktor.

På grund av min korta erfarenhet av fotograferande ser jag mig som nybörjare, och kommer fortsätta göra det en bra tid framöver; att fotografera är som att lära sig ett språk - man kan aldrig bli färdiglärd.

Som person är jag mycket mer tekniskt än konstnärligt lagd, vilket kanske speglar sig i mina bilder. En kompis till mig som är mycket duktig som fotograf tycker sig skönja matematik i mina bilder. Jag har helt enkelt ett stort teknikintresse, men är inte alls särskilt konstnärlig av mig. Jag planerar inte in något särskilt budskap i mina bilder, utan gillar snarare att se mig själv som ett redskap - jag hjälper andra (då jag nästan uteslutande fotograferar människor) att få till bilder de vill se. Främst är det mina vänner och bekanta som kommer med på bild.

Allt som allt anser jag att fotograferandet är en väldigt givande hobby, och trivs väldigt bra med det på just den nivån - jag har inga ambitioner att bli yrkesfotograf.

Jag har turen att ha en sambo som är mer fotograf än vad jag är. Hon är mer konstnärlig och har öga för en bra bild, medan jag som sagt gillar att läsa på när det gäller den tekniska biten. Vi kompletterar varandra mycket bra på så sätt. En annan fördel är att vi delar fotoutrustning, vilket är ekonomiskt och trevligt.

Bildmässigt så tycker jag att jag efter lite över ett år av något mer "seriöst" fotograferande börjat hitta min egen bildstil. Jag trivs bra med bilderna jag tar och känner inte lika stort behov som tidigare av kritik/tips för att få till ett resultat jag kan vara nöjd med. Delvis av den anledningen har det blivit mer fokus på forumen på fotosidan än bilduppladdning.

ANNONS