Användarnamn: christianhylse
Bor: RONNEBY, Blekinge län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1999
Medlem sedan: 2006-01-03
Senast inloggad:

Först, till flera (i alla fall två) som frågat,
NEJ -
lägger ej upp bilder här på Fotosidan
då jag tycker det är onödigt krångligt.
har heller inget större behov
av att visa upp mina bilder här.


i övrigt:
journalist på BLT, nöjesredaktör, fotograferar inte gärna på jobbet, men gärna på fritiden. Vill bli bättre på konsertbilder. Jobbar på att bli stadigare på hand. Slarvar för mycket, koncentration är a och o, precis som i luftgevärsskytte, som en gammal god och vis man en gång sa.

Köpte första digitalkameran 1999, en Canon Powershot A5. Den kostade 5 000 kr (var ändå prissänkt 3 000 kr!) och kameran - eller möjligheten att plåta och se bilderna DIREKT var en revolution i mitt liv. I dag skrattar jag mest åt de tekniskt dåliga bilderna. De var nästan i klass med en märklig och oduglig "disc"-kamera jag hade under slutet av 80-talet.

Köpte en Fujifilm s304 tre år senare och var mycket nöjd med den men nu har jag en Konica Minolta Dynax 5D och det är egentligen först med denna som jag blivit riktigt fotointresserad, trots att jag haft en gammal analog Canon sedan några år tillbaka.
Dock är tekniken min stora svaghet. Har väldigt svårt för siffror och sånt och greppar inte riktigt det här med bländartal hit och dit. Men jag lär mig dag för dag. Och vet att jag också blir bättre dag för dag och...
ja, hellre en entusiastisk amatör,
än ett trött och bittert proffs.
Och förresten, jag har numera sålt min Dynax 5d och skaffat mig en Dynax 7D. Kändes roligare att ratta lite manuellt med denna kameran, även om jag gillade Dynax 5D mycket. Det är så trist att Minolta lade ner kameratillverkningen. Har visst hopp om Sony, men det känns ändå inte som om de har FOTO i själen, som Minolta.
Kanske kan A700 få mig att ändra uppfattning.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Macro, Barn, Reportage / Situation, , Arkitektur, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.