Användarnamn: oscarl
Ålder: 53 år
Bor: önnestad, Skåne län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1982
Medlem sedan: 2006-01-16
Senast inloggad:

Fotograferar det jag ser och det som är roligt för stunden, ibland mycket, ibland lite. Jag tycker om tanken att frysa en händelse; det är kärnan i fotografi. Ibland blir det bra, ibland inte... Dokumentation är en viktig bit. Bara att bära med sig en kamera gör att jag blir medveten om det som sker, medveten om livet. Försöker nog oftast fånga en stämning. Tänker ibland att jag ska bli bra på en speciell genre, men så blir det nog aldrig. Tänker också att jag någon gång ska fokusera på något projekt eller tema. Så kan det kanske bli. Gillar manuella, mekaniska kameror. Letar, som många andra, efter den perfekta kameran och tror i mina svaga stunder att jag ska nöja mig med en kamera och ett objektiv... Skönt att begagnad analog utrustning blivit billigare :)
Har ännu inte köpt den digitala världen med hull och hår, men inser naturligtvis att det finns fördelar... Det är väl lite som med bilar: en gammal Jaguar är en fantastisk bil men kanske inte så praktisk att köra till jobbet med varje dag...

Vem är jag?


Mina intressen:
Gatufoto, Svart-vitt

Jag fotograferar helst med analogkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.


Elinchrom ELB 500 TTL