Annons
Användarnamn: BjörnJ
Bor: SOLLENTUNA
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2006-01-25
Senast inloggad:

Amatörfotograf som fotograferat sedan jag var 12 år med systemkamera. Jag gillar att fotografera motiv utomhus, gärna landskap och miljöer som jag ser när jag är ute och reser.

Det som intresserar mig mest på den fotografiska bilden är hur ljus och komposition används för att ge bilden ett budskap. Tyvärr glömmer jag oftast bort detta när jag hittar intressanta motiv att fotografera...

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Vilda djur, Action / Äventyr

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag hittade en ensam stor blåklocka i motljus på en cykeltur. Bakgrunden var en grusväg, en grön dikeskant och ett skuggigt skogsparti. Med en lång brännvidd fick jag en intressant bakgrund där brunt, grönt och svart bildade ett fantastiskt färgspel med en suddig bakgrund. Varje gång jag cyklar förbi där tittar jag en gång extra...

Mitt sämsta fotominne:
När jag fick två diafilmsrullar med oförklarliga överexponeringar från en semesterresa. Kameran hade plötsligt justerat sina exponeringar +1.5 steg. Många högdagrar var förstörda.

Jag fikar helst:
Ute i skogen, vid bergsklippan eller i skärgården med goda vänner.

I kameraväskan har jag alltid:
Nikon D200 med AF-S 17-55/2.8 DX.

Drömbilden är:
Att hitta en stor ek i motljus i soluppgången där dimma eller dis bildar en ljus orange bakgrund. Jag funderar fortfarande på om det blir bäst på vintern eller sommaren med löv på trädet. Det första tror jag.

 
Natur
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS