Annons
Användarnamn: miriam
Bor: Kalmar län
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2002-04-17
Senast inloggad:

Gillar att fotografera. Det blir mest natur, men också bilder på barnbarnen.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Macro, Barn, Vilda djur, Arkitektur, Porträtt, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
På Ölands Stora Alvar stod Göran och jag i skydd under en talldunge. Jag med kameran på stativ och Göran med parabolmikrofon. Vår önskan var att få se och höra tranor så nära som möjligt. "Om det ändå kunde landa en trana just där" sa jag och pekade på en plats c:a 20 m från oss. Medan vi stod där så kom flera tranor flygande in för landning precis över oss (c:a 2 meter). De kändes så nära att vi hukade oss. Vilket kacklande! De ångrade sig och flög vidare, men vilken känsla att stå där just då. Så till min önskan: Tro det eller ej, det landade 2 tranor precis på "min" plats och jag hann ta 2 bilder innan de upptäckte oss.

Mitt sämsta fotominne:
Jag vandrade omkring på Blå Jungfrun och tog bilder (manuellt på den tiden). Riskerade ibland både liv och lem när jag sträckte mig ut över klipporna för att få de bilder jag ville ha. Min man blev nervös och högg tag i fotovästen och sände nog en bön till Gud. "Hur länge varar den där filmen egentligen" undrade Göran till slut. Nu var det jag som blev nervös. Vågade knappt kolla i kameran - hade jag film? Neeejj! Då kände jag mig svimfärdig.Jag fick nästan huvudvärk, jag tror håret började spreta åt alla håll!!!! INTE ROLIGT!

Min största inspiration:
Barnbarnen!

Jag fikar helst:
Morgonfikat ute i naturen. När jag har lämnat husbilen kl.04 på morgonen och fotat några timmar ser jag Göran komma med kaffeväskan framåt 6-tiden. Vilken lycka!

I kameraväskan har jag alltid:
Canon 5D, Tokina 12-24, Tamron 28-75, Canon 100 Macro, Canon 70-200 Canon 350D

Drömbilden är:
Fånga en rödhake (favoriten) när jag fått närkontakt.

 
Blandar
Vanligt
5 bilder
Porträtt
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS