Annons
Användarnamn: fredrikru
Ålder: 53 år
Bor: Öjersjö, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1977
Medlem sedan: 2006-03-13
Senast inloggad:

Har fotograferat sen jag var 6 år då jag fick en kamera av min faster (Kodak Brownie Starlet). Skaffade min första systemkamera (Asahi Pentax Spotmatic) när jag gick på mellanstadiet men som jag tyvärr har tappat bort.

Efter det så har jag använt en enklare kompakt kamera (Canon AF35 & Yashica T5) i några år men suget har kommit tillbaka så jag köpte en Eos 30V. Plåtar även en del mellanformat och då blir det mest med Hasselblad.

Har även satt igång igen att framkalla svartvit film igen efter ett uppehåll på 15år.

Plåtar fortfarande med film och scannar själv. Funderar på att gå över till digitalt men känner mig inte riktigt motiverad än. Köpte istället bättre scanner och har fått ett helt fantastiskt resultat när jag scannar Dia och gillar färgerna skarpt.

Som småbarns förälder så blir det mest att man fotograferar sin lilla dotter och det är kul för små barn är så spontana.

Har inte riktigt hittat min grej/stil än men kanske det är lite för tidigt än.

Dom bilder som jag har lyckats med mest är oftast bilder som fångar rörelser av människor.

Har även scannat en hel del gamla diabilder från 40-60 talet som jag har ärvt från frugans morfar. Att se på detaljer i bilderna så som kläder och prylar är hur kul som helst. Några av dom ligger i mitt album under fliken Sven Öberg men jag ska nog lägga upp några till när jag får tid (som man aldrig har)...

Vem är jag?


Mina intressen:
Bröllop, Svart-vitt, Mörkrum, Produkter

Jag fotograferar helst med analogkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
är min första kamera med 127 film som jag fick av min faster. Plåtade några rullar sv och en rulle färg men har bara kvar färgkorten. Minns att färgframkallningen var dyr och kostade 50 kr på Expert och det var mycket pengar för en 7 åring på 70-talet. Annars så är det alla fina minnen som jag hadde ihop med min Pentax Spotmatic...

Mitt sämsta fotominne:
var när jag hadde 800 film i kameran och trodde det var 100 som satt i och plåtade fina bilder i starkt sol ljus men resultatet blev inte så bra...

Min största inspiration:
Bra bilder....

Jag fikar helst:
på något ställe som har bra espresso

I kameraväskan har jag alltid:
50 mm fast glugg, extra batterier och film.

 
24 EXP 2009
Vanligt
3 bilder
Almanacka 2010
Vanligt
4 bilder
Folk som fotograferar
Vanligt
0 bilder
Villars Schweitz
Vanligt
0 bilder
Almenacka 2009
Vanligt
0 bilder
Sven Öberg
Vanligt
0 bilder
Bröllops bilder
Vanligt
0 bilder
Tysklands resa
Vanligt
0 bilder
Tappuppgången
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS