Användarnamn: Björn_
Ålder: 43 år
Bor: Höllviken, Skåne län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2003
Medlem sedan: 2006-03-16
Senast inloggad:

Min fotografiska intresse kom till liv när jag köpte en digital kompakt år 2003
2006 var det dags för en digital systemare och i samband med detta så hittade jag även Fotosidan. Idag kör Sony med lite KM och sony-objektiv. Har även blivit lite analogt mellanformat, holga och Polaroid. Tycker det är rätt kul med analogt också och särskilt polaroider.

Mina motiv består mest av porträtt, lite makro och lite naturbilder.

Till vardags jobbar jag med kommunikation inom IT. Jag är uppvuxen i Malmö men bor numera i Höllviken tillsammans med min fru och två barn.

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Studio, Posering, Svart-vitt, Porträtt, Utrustning, Fine Art Nude, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Förr jagade jag bilder, kunde åka iväg bara för att fotografera men det händer aldrig längre. Är mitt i livet med två barn och andra intressen så det blir vad det blir. Idag när jag ser tillbaka på de senaste åren så har jag nog lika många av "de där bra bilderna" per år som jag hade när jag fotograferade massor. De finaste minnena är nog de där bra bilderna som speglar både bra och dåliga situationer som man varit med om och är fångade på humoristiska sätt. Just där och då kanske det var hemskt men i backspegeln kan man skratta åt det.

Mitt sämsta fotominne:
De gånger man glömt sitt minneskort hemma i datorn :-)

Min största inspiration:
Är rätt dålig på namn, men jag gillar dokumentära och starka bilder, oftast porträtt

Jag fikar helst:
damsugare

I kameraväskan har jag alltid:
Så lite som möjligt, använder knappt kameraväska förutom när jag drar med mig analoga prylar som tar plats. Har plöjt ner åtskilliga pengar i polaroidträsket och det har präglat min digitala redigering av vanliga bilder också.

Drömbilden är:
Ingen aning. Vissa bilder som blivit succé har varit på ren slump, tur med väder osv. Eftersom jag bara har det som hobby så har jag i många fall redan fångat drömbilder. Några av dem skulle till och med varit gångbara kommersiellt men det är inte viktigt för mig. Jag kan bli imponerad av de där klassiska örn-bilderna. Men när man vet insatsen i form av veckors rekognoscerande, svindyr utrustning och att begrava sig själv i träsk och annat så är det inget som är aktuellt :)

#2732754
#2732754
1 kommentarer
#2688978
#2688978
11 kommentarer
#2688973
#2688973
0 kommentarer
I see you
I see you
1 kommentarer
The view
The view
3 kommentarer
#2732753
#2732753
0 kommentarer
 
Polaroid/Fuji
Vanligt
1 bilder
Polaroid - Silver shade
Vanligt
0 bilder
Polaroid - Colorshade
Vanligt
3 bilder
Polaroid - Udda film
Vanligt
0 bilder
Blandat
Vanligt
0 bilder
Landskap
Vanligt
4 bilder
Porträtt
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS